Ранното детско развитие е във фокуса на читалища в община

...
Ранното детско развитие е във фокуса на читалища в община
Коментари Харесай

Ранното детско развитие е във фокуса на читалища в община Търговище

Ранното детско развиване е във фокуса на читалища в община Търговище. Петима секретари на институции от дребни обитаеми места са взели участие в образование по стратегии за ранно детско развиване. Те са част от метода "Елементът игра " на Фондация за децата в риск по света, които от Клуба на нестопанските организации в Търговище ползва към този момент над шест години, оповестиха от управлението му.

По време на образованието, водено от психолога Камелия Ковачева, са следени демонстрации на уроци, просветителни игри и книги. Секретарите ще употребяват наученото в работата с децата, като ще ползват уроците най-много с най-малките.

Програмите за ранно детско развиване от метода "Елементът игра " се ползват в читалище "Светлина- 1927 година " в село Давидово. Там има освежен детски отдел, където децата се събират да учат и играят всяка седмица, под управлението на експерт от Клуба и читалищния секретар Мариана Колева.

В Трън на 174 деца са предоставени услуги за ранно детско развиване

Същото следва да се случи и в още две читалища от община Търговище - в Буховци и в Пробуда. Детските отдели там скоро бяха реновирани със средства на Общината, а оборудването е обезпечено с подаяние от Телус Интернешънъл и Тръст за обществена опция /ТСА/, София. Предстои там да се организират постоянни занятия с деца.

Целта е деца от дребните обитаеми места да бъдат включени в стратегии за детско развиване от най- ранна възраст. Изследванията в региона потвърждават, че колкото по-рано стартира целенасочена работа във всичките сфери на детското развиване, толкоз по-големи са възможностите детето да развие цялостния си капацитет като възрастен.
Обученията се осъществят с помощта на план "Алтернативни просветителни услуги за деца от дребните обитаеми места ", финансиран от ТСА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР