Ранен гол на Вилиан Жозе донесе много важна победа над

...
Ранен гол на Вилиан Жозе донесе много важна победа над
Коментари Харесай

Бетис излъга Атлетик Б на Сан Мамес

Ранен гол на Вилиан Жозе донесе доста значима победа над Бетис при гостуването на Реал Сосиедад. Севилци завоюваха с 1:0 на " Сан Мамес " и прекъснаха отрицателната си серия от последните седмици. Отборът на Мануел Пелегрини се утвърди на шестото място в Ла Лига и продължава да се бори за присъединяване в евротурнирите. Атлетик пък пропусна да изпревари днешния си противник и се намира на осма позиция в подреждането. 

До попадението за Бетис в 6-ата минута се стигна след осъществяване на тъч и груба неточност в отбраната на домакините. Микел Весга не можа да почисти топката и я прати на крайници на Вилиан Жозе, който с акробатичен удар простреля Унай Симон. До почивката Атлетик по този начин и не можа да отговори на предизвикването, а в 40-ата минута напречната греда попречи на Пол Акуоку да вкара втори гол за Бетис.

В 43-ата минута реферът Мигел Ортис даде дузпа за домакините за игра с ръка в наказателното поле на Хуан Миранда, само че след намесата на ВАР анулира решението си, тъй като видя, че топката в действителност се е отбила от гърба на бранителя на " вердибланкос ". 

Второто полувреме беше по-различно. Натискът на Атлетик се усилваше с всяка минала минута и отбраната пред Клаудио Браво имаше доста повече работа. Чилийският пазач избави удар с глава на Ойхан Сансет в 56-ата минута, а в 69-ата негов изстрел срещна гредата. Четвърт час преди края Иняки Уилямс се озова на добра позиция, само че Браво и този път сподели високата си класа.

В последните десетина минути домакините хвърлиха всички сили в офанзива. Отборът на Ернесто Валверде притисна съперника в наказателното му поле, само че многото центрирания не доведоха до нищо и баските трябваше да се примирят с провалянето. Нещо повече: в добавеното време Даниел Вивиан влезе жестоко в краката на Борха Иглесиас и получи пряк червен картон.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР