Ранди Майснер, американският басист и певец, съосновател на рок групата

...
Ранди Майснер, американският басист и певец, съосновател на рок групата
Коментари Харесай

Почина Ранди Майснер, един от основателите на Eagles

Ранди Майснер, американският басист и артист, съосновател на рок групата Eagles, умря на 77-годишна възраст, съобщи Би Би Си.

Майснер оказва помощ за образуването на групата през 1971 година, като пее водещи вокали в Take It To The Limit, на която песене и съавтор. Той способства с обилни високи хармонии към мегахита на калифорнийската група, Hotel California и The Best of My Love. Смъртта му беше доказана в четвъртък на формалния уеб страница на Eagles. В обявата го разказват като " интегрален " и " инструментален " в ранния триумф на групата.



Майснер умря от затруднения от хронична обструктивна белодробна болест.

„ Неговият вокален диапазон беше изумителен, както е явно в присъщата му балада Take It to the Limit “, се споделя в изказване на групата. Eagles - една от най-успешните групи в историята - са продали повече от 150 милиона албума по целия свят и са въведени в Залата на славата на рокендрола през 1998 година

Ранди Бахман от друга рок група, Bachman Turner Overdrive, отдаде респект на Майснер, като сподели: „ Съжаляваме да чуем, че музикантът на Eagles Ранди Майснер ни е напуснал. Той беше необикновен артист, създател на песни и басист. Мир на приятелите и фамилията му. “

Роден във фермерско семейство в Небраска през 1946 година, Майснер се реалокира в Калифорния и свири с групи като Stone Canyon Band на Рик Нелсън и Поко, преди да съоснове Eagles дружно с Дон Хенли, Глен Фрей и Бърни Лийдън.

Те дефинират кънтри оцветения, спокоен поп-рок тон от Западното крайбрежие, който господства ефира на Съединени американски щати при започване на 70-те години, преди по-късно да се насочат към хард рок. Веднъж наименуван „ най-сладкият човек в музикалния бизнес “ от различен някогашен сътрудник от групата Дон Фелдър, басистът Майснер изпъква за тъжната, прочувствена балада Take It to the Limit – ария, по-късно правена на кавъри от хора като Ета Джеймс, Уили Нелсън и Уейлън Дженингс.



Майснер напуща групата единствено след шест години - сменен е от Тимъти Б. Шмидт - като споделя, че е отпаднал. Той е изключен от тяхното турне за събиране през 1994 година, само че се появява още веднъж до групата през 1998 година за церемонията по въвеждането им в Ню Йорк в Залата на славата на рокендрола. Той отхвърля предлагането да се причисли още веднъж за международно турне през 2013 година заради влошеноздраве. По-късният му живот е засенчен от психологични проблеми, пристрастяване и домашни проблеми.



Като солов реализатор Майснер има шлагери с песни като Hearts on Fire и Deep Inside My Heart и също по този начин свири на записи на други реализатори, в това число Джеймс Тейлър, Дан Фогелбърг и друга звезда на Eagles, Джо Уолш. Никога не залязват достиженията му с Eagles - групата, която издава два от най-популярните албума на всички времена по време на неговото присъединяване, Hotel California и Greatest Hits - само че малко на брой съумяват.

„ Целта на цялото нещо с Eagles за мен беше тази композиция и химията, които направиха всички хармонии да звучат просто съвършено “, споделя Майснер един път в изявление. „ Смешното е, че откакто направихме тези албуми, аз в никакъв случай не ги слушах и единствено когато някой пристигна или съм в нечия къща и се пусне на назад във времето, тогава ще си кажа „ по дяволите, тези записи са положителни. “

След гибелта на китариста Глен Фрей през 2016 година Хенли споделя, че Eagles няма да свирят още веднъж. Но им следва последно турне, което стартира този септември в Ню Йорк.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР