РАНД е специализирана в проучвания в областта на националната сигурност

...
РАНД е специализирана в проучвания в областта на националната сигурност
Коментари Харесай

РАНД: Китай или Русия могат да спечелят война срещу САЩ

РАНД е профилирана в изследвания в региона на националната сигурност в Съединени американски щати, осведоми Си Ен Би Си, представена от "Труд ".

От РАНД считат, че американските военни не са задоволително добре подготвени, а като съществена причина за това се акцентира „ епохата на съкратените бюджети “.

„ Казано по-просто, обезпечаването на военна мощ, при упоритостите на Съединени американски щати, в никакъв случай не е била елементарно, само че през последните години, то се трансформира в още по-трудна задача. Съвпадението с епохата на съкратените бюджети за защита докара до това, че не е несъмнено дали нашите военни могат да извършват дилемите, които са им предоставени “, гласи част от отчета.

В него се акцентира, че точно Русия и Китай укрепват военния си капацитет през последните години и при избрани обстановки могат да победят въоръжените сили на Съединени американски щати.

„ Оценката в този отчет демонстрира, че реалистично американските сили могат да изгубят последваща война, макар че имат по-добри индикатори – 2,7 към 1 против Китай и 6 към 1 против Русия “.

Освен това отчетът преглежда Русия като допустима опасност, с която обаче Съединени американски щати и НАТО не могат да се оправят, в случай че се наложи.

Разгледан е вид, при който съветската войска нахлува в балтийските страни.

„ Стигнахме до извода, че сега НАТО не е в положение да отбрани балтийските страни при неочаквана съветска офанзива “, показват от РАНД.

Подобна е обстановката и с Китай, в случай че националната република реши да си върне контрола над Тайван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР