Рамадан обяви това чрез видеовръзка на пресконференция на ООН в

...
Рамадан обяви това чрез видеовръзка на пресконференция на ООН в
Коментари Харесай

Около 10 000 души се водят изчезнали след опустошителните наводнения в Либия

Рамадан разгласи това посредством видеовръзка на конференция на Организация на обединените нации в Женева.

 

Бурята " Даниъл " връхлетя Либия в неделя и това докара до невиждани наводнения в източната част на страната. Стотици хора към този момент са били заровени в изключително тежко засегнатия град Дерна, където са се скъсали две язовирни стени.

 

" Ситуацията е пагубна ", сигнализира Осман Абдулджалел, министър на опазването на здравето в държавното управление на източната част на Либия, представен от Асошиейтед прес. " Телата към момента лежат на земята в доста елементи на града. Болниците са цялостни с тела. Има и региони, до които към момента не сме достигнали ", сподели още той.

 

По-рано управляващите установяваха, че единствено в Дерна може да са починали до 2000 души. Службата за незабавна помощ и изключителни обстановки, която координира напъните за търсене и избавяне, съобщи, че в Дерна са починали към 2300 души, само че не посочи на какво се основава тази цифра.

 

" Обстановката се оказа по-тежка и по-страшна, в сравнение с чакахме... Необходима е интернационална интервенция ", безапелационен бе Абдулджалел.

 

Множество поданици на Дерна разказват подиуми на безпорядък. През нощта те чули мощни детонации и разбрали, че язовирите отвън града са се срутили и от тях идва водна стена, която " заличава всичко по пътя си ", уточни гражданин на Дерна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР