Ралица Симеонова изглежда ще се окаже праваАктивист от партията на

...
Ралица Симеонова изглежда ще се окаже праваАктивист от партията на
Коментари Харесай

Стефан Янев приюти още един измамник в редиците си

Ралица Симеонова наподобява ще се окаже права

Активист от партията на Стефан Янев изрева, че доверието в партията към този момент се е сринало, а те даже още не са влизали в ръководството или Народното събрание.

Той разкрива, че от 12%, поддръжката към тях е спаднала на 4%. Припомняме, че преди броени дни по време на брифинг, Стефан Янев показа новата звезда на партията – бизнесмена и предприемач Иван Станев.

Младият гуру на IT технологиите освен се оказа отстъпник от нереализиралия се соло политик Цветан Цветанов, а и още по-лошо – разследван е за крупна имотна машинация.

Според мнозина Цветанов прави опит да си обезпечи позиции в бъдещата власт посредством внедряването на отстъпник в партията на Янев.

По-паметливите показват, че до момента в който „ Републиканци за България “ получаваше великодушни спонсорства, а някогашният МВРР началник си бе въобразил, че ще се види подреден до държавната баница, от която ще се блажи за нови жилища, Станев е бил измежду най-верните му сподвижници.

Към днешна дата пък той е правилен съмишленик на Стефан Янев и даже стои паралелно до него, както бе преди до Цветанов.

Преди години Станев стартирал бизнес с парцели, само че това довело до величествен скандал и даже се стигнало до дело в съда за корист и завличане на семейство от Кипър с крупната сума от 279 595 лева Търновецът почнал шеметната си кариера като брокер на парцели, регистрирайки организация в Горна Оряховица.

Покрай покупко-продажбите се среща с двойката от Кипър – Соня и Джордж Парасху. По това време чужденците не можели да купуват земи у нас. Водени от желанието си да влагат в парцели у нас, наивните съпрузи се принудили да се доверят на Станев.

През 2007 година, двойката записала лично комерсиално сдружение „ Джордж и Соня Парасху “ ООД във Велико Търново и упълномощили Станев да ги съставлява в закупуването на парцели от тяхно име. Допуснали голямата неточност да му дадат безграничен достъп до банковата сметка на компанията, в която вкарали 856 426 лева

Отначало Станев отчитал честно всичко до стотинка, защото закупил близо 40 парцела в интерес на двойката. Изтеглил 613 303 лева от сметката им и почнал да прави покупки. След огромния заможен обсег за над 320 хиляди лева, фамилията поискало доклад от младия търновски бизнесмен, само че се оказало, че той не може да им даде подобен.

Те се усъмнили, защото парите, които Станев изтеглил от сметката им, надвишавали неведнъж цената на закупените парцели. Сумарно покупко-продажбите били за към 350 378 лв., а дръпнатата сума от сметката им надхвърляла 600 бона.

Така в разстояние на половин година Станев съумял да се снабди с тлъста сума за сметка на клиентите си.

След като подали недоволство в прокуратурата, той им върнал малко над 50 хиляди лв.. За оставащите към 270 хиляди лв. обаче не могъл да даде пояснение по какъв начин са се изпарили от сметката им.

Той бил изправен пред съда едвам през 2012 година като бил приет за почтен от ВТРС. По-късно обаче съдът анулира оправдателната присъда, само че делото зацикля и е върнато на прокуратурата за премахване на пропуски.

След този провал, Станев взема решение да премине „ под пагон “. Предвид обстоятелството, че е бил притежател и шеф на сдружението „ Бългериън инвестмънт пропъртийз “ през 2010 година, към днешна дата никой не си спомня за измамата.

По-паметливите обаче си спомниха, че той бе посочен от кмета на Горна Оряховица Йордан Михтиев като специалист, управлявал програмата „ CIVITAS “. През 2011 година към името на Иван Станев гръмна голям скандал, откакто стана ясно, че ще се облажи с 6 000 лева, без да е показал нито един доклад за своята активност. Така и не се разбра по какви критерии е бил определен да оглави програмата.

Не излиза наяве и по какъв начин партията на Стефан Янев се е трансформирала в подслон за хора, минали през други политически сили и с компрометирано съществуване.

Активистите на партията му са мощно разтревожени, че посредством Станев, дългата ръка на Цветанов може да се прокрадне още веднъж в политиката.

Други пък се гневят на Янев, че разрешава всевъзможни хора да му влизат под кожата и даже не ги ревизира, с цел да е наясно на кого в действителност изповядва тайните на партията си.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР