Ралица Карамфилова е мениджър стратегическо развитие на Лирекс. Тя заема

...
Коментари Харесай

В свят на технологии хората правят разликата!

Ралица Карамфилова е управител стратегическо развиване на " Лирекс ". Тя заема тази позиция в последните 3 години, а е част от управителния екип на компанията към този момент близо 11 години. Била е търговски шеф и маркетинг управител на " Лирекс ". Ралица Карамфилова е бакалавър по бизнес администрация от университета " Вашингтон ", Съединени американски щати, и е приключила магистърска стратегия Executive MBA в Американския университет в България.
LIREX е една от най-големите български ИТ компании и множеството хора я познават, само че въпреки всичко представете я с няколко фрази?
LIREX е българска ИТ компания, която тази година чества 30 години от основаването си. Ние сме една от най-експертните организации в региона на осведомителните и информационните технологии. Опитът ни във високотехнологичната промишленост ни прави водещи в реализацията на цялостни решения и професионални услуги за организации от доста сфери на стопанската система както в корпоративния, по този начин и в обществения бранш. Екипът ни работи в 11 офиса в България и още 7 в Европа - Белгия, Германия, Англия, Турция, Сърбия и други.
С какво беше друга за вас миналата година?В навечерието на 30-годишнината на компанията обновихме нашите лого и образна еднаквост. Графичният знак и визията, както всеки различен наш план, отразяват " характера " на " Лирекс " - това, в което имаме вяра, което ни води и отличава.
Фокусирахме се и върху обновяването на портфолиото си. Винаги сме работили в посока да покачваме равнището и разнообразието на услугите си, с цел да можем да предоставяме на нашите клиенти цялостен набор от висококачествени и новаторски ИТ решения и услуги. Портфолиото ни е структурирано по метод, който основава удобството на нашите клиенти да имат един приближен сътрудник, който напълно схваща техните потребности и провокации и на който могат да разчитат за цялостен набор от надеждни, професионални, ИТ услуги и решения. Портфолиото ни покрива 5 съществени посоки: осведомителна сигурност, цифрова промяна, интегрирани ИТ решения, ИТ среда и физическа сигурност. В последните години осведомителната сигурност и цифровата промяна са горещи тематики за всеки тип бизнес. Ще споделя накратко какъв е главният ни метод в тези две посоки.

В осведомителната сигурност постигането на отбрана, която стабилно подкрепя и пази бизнеса на нашите клиенти, е комплекс от процеси, дизайн и контроли. Затова най-хубавият метод към сигурността е сложен - технологии, правила, политики и риск се преглеждат дружно. Добрите практики поучават сигурността да се преглежда от вероятността на отбрана на бизнес процеси. А за отбраната на даден бизнес развой е значимо имплементираните решения да са оптимално " интелигентни " и " да могат да си приказват ", тъй че данните от всички тях да се агрегират, обработват и проучват благодарение на изкуствен интелект и machine learning. Този метод нормално в началото наподобява по-скъп като инвестиция, само че се отплаща, тъй като дава голямото преимущество за навременно идентифициране и противопоставяне на офанзиви, което покачва неведнъж равнището на сигурност на бизнес процесите.

Непрестанно изменящите се и усъвършенстващи се закани водят и до непрекъснати нововъведения в технологиите. Това в допълнение прибавя фактори и съображения в процеса по желание на оптимални решения. Затова и разбирането на отбраната като комплекс от процеси, дизайн и контроли е толкоз значимо, с цел да може да се обезпечи скъпият за бизнеса разцвет.
К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници
Дигиталната промяна е развой на непрестанно възобновяване посредством консолидиране на модерни софтуерни и хардуерни технологии, които трансформират познатия метод на даване на услуги и/или на осъществяване на процеси. В LIREX имаме вяра, че ключът към сполучлива смяна е внедряването на гъвкави софтуерни решения, които разрешават лесна акомодация към спецификите на организациите, като по този метод ги усъвършенстват и усъвършенстват. Заради това сме създали лични решения за цифровизация в областите " Управление на активи " и " Инвентаризация ", " Дигитално образование и изпити ", " Управление на вътрешни логистични процеси " и други, които можем да персонализираме съгласно потребностите на всеки. Гъвкавият ни метод за интеграция разрешава на клиентите да имат възходящ избор и сложни, персонализирани решения, отговарящи оптимално навръх потребностите им. Ние в никакъв случай не стопираме да работим със и за тях.
Какво ви прави разнообразни от другите ИТ компании?Ще стартира с едно от нашите съществени вярвания: В свят на технологии хората вършат разликата! Богатият ни опит ни води до разбирането, че ИТ дейностите във всяка организация са комплициран развой, който изисква деликатно обмисляне, образуване и синхронизиране. Знаем добре, че нашите клиенти изискват прецизирани и ефикасни решения. Всичко, което вършим, с което се занимаваме като експерти и като организация - всяка опция, всяко решение, всяка услуга и заричане - е непосредствено обвързвано и произлиза от нашите правила, главните ни пет полезности и потребителския ни метод. Те дефинират кои сме и кое ни движи напред всеки ден, те са нашият мотор да реализираме висока потребителска задоволеност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР