Rakuten Japan Open Tennis Championships, първи кръгДенис Шаповалов – Стив

...
Rakuten Japan Open Tennis Championships, първи кръгДенис Шаповалов – Стив
Коментари Харесай

Денис Шаповалов започна с чиста победа в Токио


Rakuten Japan Open Tennis Championships, първи кръг

Денис Шаповалов – Стив Джонсън 6-3, 7-6(3)

Денис Шаповалов стартира присъединяване си на ATP 500 шампионата в Токио с двусетов триумф над 112-ия в ранглистата Стив Джонсън. Поставеняит под №7 канадец трябваше да постави съществени старания във втория сет, само че все пак записа нов триумф в азиатското турне, откакто предходната седмица игра край в Сеул.

На осминафинала Шапо ще има привидно елементарно тестване в лицето на квалификанта Рио Ногучи (№291).

Шаповалов записа повече асое (11-8) и направи по-малко двойни неточности (2-3), като в това време завоюва невероятните 97% от точките си на първи сервис (37/38). Канадецът оползотвори два от петте си шанса за пробив (40%), като в това време не разреши на Джонсън да стигне до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

Шаповалов бе доста покрай това да пробие още в самото начало, само че пропусна два брейкпойнта в откриващия гейм. Въпреки напъните на Джонсън обаче канадецът последователно вдигаше равнището в хода на сета и съумя да откри надзор върху играта. Седмият в схемата завърши сета по много безапелационен метод, като на два пъти проби сервиса на съперника си и направи серия от четири следващи извоювани гейма, като по този метод се наложи с 6-3.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като никой от двамата не съумя да стигне до късмет за пробив и това наложи изиграването на тайбрек. Той стартира доста по-добре за Шаповалов, който записа мини-брейк и натрупа задатък от 4-1, само че Джонсън съумя да върне интригата като завоюва идващите две точки. Това обаче не тормози Шаповалов и той не разреши на американеца да продължи да се надява на поврат, триумфирайки с 6-3, 7-6(3) след 82 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР