Ръководството на Зенит“ (Санкт Петербург) има намерение да внесе жалба

...
Ръководството на Зенит“ (Санкт Петербург) има намерение да внесе жалба
Коментари Харесай

Зенит“ внася жалба срещу италианската федерация



Ръководството на „ Зенит “ (Санкт Петербург) има желание да внесе тъжба в Световната федерация по футбол (ФИФА) против Федерацията на Италия, която води договаряния с Роберто Манчини без да осведоми руснаците, твърди „ Гадзета дело спорт “.

Отбелязва се, че „ Зенит “ се надява да получи отплата при положение на овакантяване на Манчини, което е разумно предвид на договорите. Във вторник президентът на Италианската федерация по футбол Роберто Фабричини съобщи, че самият треньор е заинтригуван да работи със Скуадра адзура. По думите му, в понеделник управлението се е срещнало с някогашния ментор на „ Манчестър Сити “ и „ Интер “ и е разискало детайлите по работата.

Според разпоредбите, италианците имат право да договарят само, в случай че работодателят на треньора даде документално единодушие за това.

53-годишният експерт беше назначен отпред на „ Зенит “ при започване на юни 2017-а година и скоро ще направи една година на поста. Договорът му обаче е за 3 години с алтернатива за удължение с още две.

Кризата в италианската федерация избухна с цялостна мощ след отпадането на тима от Световното състезание в Русия другия месец. Това се случва за първи път от 1958-а година насам, а досега на няколко пъти италианците са били застрашени, само че все в последния миг взимат квотата. Срещу Швеция обаче нямаха този късмет.

Това докара освен до уволнението на треньора Джанпиеро Вентура, само че и до оставката на президента на федерацията Карло Тавекио. В момента Луиджи ди Биаджо- ментор на младежите до 21 години, е краткотраен селекционер за контролите тая пролет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР