Ръководството на Врачанския окръжен съд издаде заповед във връзка с

...
Ръководството на Врачанския окръжен съд издаде заповед във връзка с
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца предприе мерки срещу коронавируса

Ръководството на Врачанския областен съд издаде заповед по отношение на предприемането на превантивни ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза. В период до един месец съдиите от Окръжния съд във Враца по своя преценка ще вземат решение дали да преглеждат делата, планувани в открити правосъдни съвещания. В този интервал ще бъдат обсъждани бързите производства по член 329, алинея 3 от Закона за правосъдната власт. (Това са делата, които се преглеждат по време на правосъдната почивка.) При отлагане на делата, деловодителите навреме ще уведомяват страните. Преустановява се до последващо разпореждане приемът на жители в приемния ден на административния началник на съда. Призовават се жителите и юристите да правят информации по делата предпочитано по телефона, посредством интернет уеб страницата на съда и посредством Единния портал за електронно правораздаване, както и да подават документи по делата по пощата или посредством куриерски организации. Телефоните за връзка с Окръжен съд – Враца са:
- Информационен център и регистратура – 092/682-124
- Наказателно деловодство – 092/682-123
- Гражданско деловодство – 092/682-165
- Търговско деловодство – 092/682-125.
Електронните адреси, на които могат да се подават молби, мнения и отбрани по делата са:
- Наказателно деловодство – [email protected]
- Гражданско деловодство – [email protected]
- Търговско деловодство – [email protected].
Административната връзка със съда може да се реализира на електронни адреси [email protected] и [email protected]. Сайтът на Окръжен съд – Враца е на адрес https://vratsa-os.justice.bg/.
Забранява се достъпът до Съдебната палата на заболели лица с нараснала телесна температура и кашлица. На входа на палатата ще бъде осъществяван термометричен надзор. Посещението на Съдебната палата от жители и юристи да става единствено в неотложни случаи при съблюдаване на въведените в съда защитни ограничения. Ограничава се достъпът на жителите до правосъдните зали, като се позволяват до тях единствено в случаите, когато са призовани за разглеждане на съответно дело. Препоръчва се на юристите и страните по делата, при съществуване на процесуална опция, да лимитират персоналното си явяване в правосъдно съвещание, като вместо това подават писмени молби, мнения и отбрани.
В Окръжния съд във Враца се съблюдават всички нужни хигиенични и защитни правила за профилактика на коронавирусната зараза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР