Ръководството на VMware възнамерява да се откаже от т.нар. обратно

...
Ръководството на VMware възнамерява да се откаже от т.нар. обратно
Коментари Харесай

VMware отказва обратно сливане с Dell

Ръководството на VMware има намерение да се откаже от така наречен назад обединение с компанията майка Dell. В резултат на тази вест, акциите на разработчика на системи за виртуализация нарастнаха с над 6%, заяви Вloomberg.

През февруари 2018 година Dell разкри, че преглежда разнообразни разновидности за по-нататъшно развиване на бизнеса си, включително обединяване с VMware, издаване на елементарни акции или продължение на работата в настоящия формат. Вариантът с продажба на компанията или на каузи й във VMware не стои на дневен ред.

По-рано ТВ каналът CNBC заяви, че Dell възнамерява да излезе още веднъж на борсата по ускорена процедура, като официално бъде обхванат от VMware, която заради по-добрите си финансови индикатори може бързо да направи IPO (първично обществено предложение на акции).

При сходна договорка създателят и основен изпълнителен шеф на Dell - Майкъл Дел, както и частният капиталов фонд Silver Lake (голям акционер в Dell), ще получат акции на VMware, които могат да бъдат търгувани на обществения пазар, написа TechNews.

Jericho Capital, един от най-големите самостоятелни акционери във VMware, стачкува уверено против присъединението на Dell към компанията. Опасенията са, че сходно обединение ще обремени VMware с задълженията на Dell и няма да се получи мечтаната синергия сред двете компании.

Сделката ще унищожи акционерната стойност на VMware и ще навреди доста на компанията, съобщи Джош Резник, управител на Jericho Capital и притежател на 1,8% от акциите на VMware.

Според сътрудници на Dell, интервюирани от Computer Reseller News, обединяването с VMware може да сътвори голяма софтуерна синергия. В резултат на договорката, VMware ще поддържа мощни стратегически връзки с сътрудници като Hewlett Packard Enterprise и Lenovo. Освен това цялостният надзор над хардуера и софтуера ще даде на Dell огромно преимущество по отношение на другите ОЕМ производители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР