Ръководството на ВМС на САЩ за първи път обяви сроковете,

...
Ръководството на ВМС на САЩ за първи път обяви сроковете,
Коментари Харесай

ВМС на САЩ са сериозно притеснени за боеспособността си заради доставките на оръжия за Украйна

Ръководството на Военноморски сили на Съединени американски щати за първи път разгласи периодите, след които ще настъпи деградация на боеспособността на подчинените му армейски елементи.

Официални лица и висши военни на Съединени американски щати по-рано показаха угриженост по отношение на бързото привършване на техните арсенали заради огромните доставки на оръжие за Украйна. На 11 януари 2023 г, адмиралът от Военноморски сили на Съединени американски щати, пълководец на силите на флота Дарил Коудъл, на симпозиум на Асоциацията на надводния флот, отговаряйки на въпроса по какъв начин да се балансира готовността на американската войска и военно-промишления комплекс с желанието да се изпрати помощ на Украйна, сподели: „ Не мога да простя обстоятелството, че те (военно-промишленият комплекс) не дават боеприпасите, от които се нуждаем. Всички тези неща с COVID-19, частите, веригите за доставки, просто не ме интересуват.

Всички имаме тежка работа. Имам потребност от това, SM-6 (противовъздушни ракети) да бъдат създадени в точния момент. Имам потребност от торпеда Mk-48, доставени в точния момент.Ако желаете да ме заведете в една стая и да ми разкажете своята сълзлива (украинска) история, ще се веселя да я чуя “, - иронично споделя Коудъл.

Въпреки това, „ в края на деня желая складовете да са цялостни, желая трюмовете на кораба да бъдат пълни… И тогава, в случай че желая да оказа помощ на страна като Украйна, не е нужно да приказвам какво ще направя аз и какво тя ще направи за мен. ” - заключи той.

В същото време Коудл тържествено съобщи: „ Разбира се, че ще помогнем (на украинците), с цел да могат да завоюват този спор против Русия. “

Коудъл се пробва да даде сигнал за пробуждане на американския военно-промишлен комплекс, цитирайки опасността от Китай. „ Говорим за военни интервенции и национална сигурност и сме изправени против съперник и евентуален съперник, който не наподобява на нищо, което в миналото да сме виждали, само че продължаваме да се забъркваме с тези доставки “, оплаква се адмиралът.

„ Не виждам добра отчетност и не виждам добра възвръщаемост на вложенията от държавното управление. “ „ Много съм отчаян от метода, по който би трябвало да изразя себе си, само че това е по този начин, тъй като е значимо да спечелим. И от моя позиция, за присъстващите хора в униформа всичко има значение “, сигурен е Кодъл.

Адмиралът от Военноморски сили на Съединени американски щати Майкъл Гилдей, шеф на военноморските интервенции, сподели пред кореспонденти ден по-рано, обръщайки се към военно-промишления комплекс на Съединени американски щати: „ Ако желаете повече работа, тогава правете по-добре това, върху което към този момент работите. Ускорете темпото! Те (представителите на военно-промишления комплекс) ви споделят, че могат повече. Така че моето обръщение към тях е: Докажете го. "

Секретарят на Военноморските сили ( граждански ) Карлос дел Торо, отговаряйки на въпрос на публицист дали Военноморските сили могат да стигнат досега, в който би трябвало да решат дали би трябвало да се въоръжат или да въоръжат Украйна и дали Военноморски сили са стигнали до този миг?, даде следния отговор: „ Що се отнася до доставката на оръжейни системи за бойни дейности в Украйна, да, това ни тревожи. И ние го следим доста, доста деликатно. Не бих споделил, че към този момент сме достигнали някаква точка, само че в случай че спорът продължи още 6-12 месеца, това сигурно ще натовари веригата за доставки на [оръжие]. “

Карлос дел Торо означи, че заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс работи „ в доста тясно съдействие с (отбранителната) промишленост, с цел да им помогне да схванат какви проблеми или спънки имат, с цел да усилят личните си равнища на произвеждане “.Очевидно тези компании имат забележителен капацитет за бъдещето “, увери зам.-министърът.

По-голямата част от американските оръжия, доставени на Украйна, идват от армейски хранилища, а не от военноморските ресурси. Въпреки това, американски чиновници неотдавна оповестиха, че ще стартират да изпращат ракети Sea Sparrow в Украйна. Миналата година Дания съобщи на Украйна създадените в Съединени американски щати ракети Garpun.

Очевидно за управлението на Военноморски сили на Съединени американски щати всяко понижаване на боеспособността към този момент е сериозно, защото китайският флот го изпреварва по бройка. През 2020 година военноморските сили на НОАК изпревариха военноморските сили на Съединени американски щати във връзка с броя на корабите и сега разполагат с към 340 бойни кораба, цифра, която ще нарасне до 400 след две години, съгласно отчета на Пентагона за военната мощ на Китай от ноември 2022 година

Докато Военноморски сили на Съединени американски щати разполагат с по-малко от 300 кораба, като се възнамерява да доближи цифрата от 350 кораба едвам до 2045 година

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР