Ръководството на варненската МБАЛ Св. Анна излезе с позиция след

...
Ръководството на варненската МБАЛ Св. Анна излезе с позиция след
Коментари Харесай

Ръководството на МБАЛ Св. Анна - Варна: Твърденията срещу болницата са зле прикрити управленски апетити

Ръководството на варненската МБАЛ " Св. Анна " излезе с позиция откакто бяха тиражирани информации, уронващи положителното име на болничното заведение. Това е станало по време на кръгла маса, проведена от две политически обединения - в търсене сякаш на най-хубавите решения за опазването на здравето във Варна.

Квалифицирането на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ като болница пред банкрут е тенденциозно и изрично безконтролно – както към над 1200 души, които работят в нея, по този начин и към нейните сътрудници и стотиците заболели, които всеки ден получават качествена здравна грижа в другите звена на лечебното заведение.
Да – МБАЛ „ Света Анна – Варна “ има необслужени отговорности, както повечето работещи на високи обороти български лечебни заведения, и разплащанията се правят по неотложност. Това обаче нито е защитавана загадка, нито е проблем, по който ръководството на болничното заведение не работи интензивно. Адекватното ръководство на активите на болничното заведение в условията на тежка рецесия е реалност, косвено доказан и от банковите институции в страната, оповестяват от здравното заведение.

Ето какво се споделя още в позицията:

От месеци огромни български банки са в подготвеност да обезпечат заем, с който МБАЛ „ Света Анна – Варна “ да изведе на чисто финансовите си индикатори и да заработи без отговорности. Дали и по кое време това ще се случи, ще реши страната в лицето на Министерството на опазването на здравето в качеството си на максимален акционер и собственик на лечебното заведение.
Междувременно обстоятелствата са следните: МБАЛ „ Света Анна – Варна “ работи на пълни обороти в денонощен режим на банкет и лекуване. Болницата продължава за поема над 90% от незабавния травматизъм в Източна България и да предлага висококачествена медиццнска грижа – както незабавна, по този начин и планова. В нея работят едни от най-опитните лекари, медициннски сестри, санитари и админи. Всички работещи си получават възнагражденията по график. 
Тенденциозни изказвания, всяващи суматоха и подозрение в работоспособността на спешната болница на българския Североизток, одобряваме за демонстрация на престъпна безотговорност и зле прикрити властови апетити и управническа отпадналост.
Намираме за неприемливо сходно държание изключително в свръчувствителна област, каквато е гарантирането на качествена здравна грижа за нуждаещите се.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР