Ръководството на ЦСКА изрази публично притесненията си с планираните промени

...
Ръководството на ЦСКА изрази публично притесненията си с планираните промени
Коментари Харесай

ЦСКА също се противопостави на държавата: Ще навредите на футбола и спорта!

Ръководството на ЦСКА изрази обществено терзанията си с плануваните промени в рекламирането на лицензирани лотарийни игри. Вчера БФС излезе с отворено писмо, в което изрази възражението си с въпросните бъдещи дейности от страна на държават. По-рано през днешния ден това стори и другия столичен гранд Левски.

БФС и клубовете възроптаха против гласени законодателни промени, пуснаха отворено писмо

"Червените " считат, че измененията биха навредили директно на българския футбол и българския спорт. От клуба сложиха въпрос към вносителите на поправките в закона, който гласи: "На какво съображение давате преимущество на задграничните компании за сметка на българските? "

Левски поддържа БФС: Не убивайте спорта в България!

ЦСКА добавя, че спонсорирането на футбола в България - от хазартни компании, букмейкъри и лотарии, не е преценент в Европа.

Публикуваме отвореното писмо от уеб страницата на "червените " без редакторска интервенция:

"ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА

Във връзка с препоръчаните промени в Закон за хазартa

Във връзка с възможните идни промени в Закон за
хазарта и в частност концепциите за възбрана на "пряката " и "непряка " реклама, ние от ЦСКА, като заинтригувана страна (клуб, спонсориран от хазартна компания), желаеме да заявим нашата позиция като изразим обществено терзанията си.

Ние считаме, че сходни бъдещи дейности от страна на страната, каквито са планувани в новия Закон, биха навредили ПРЯКО на българския футбол и на българския спорт.

Нашето обединено мнение е, че онлайн операторите в България (букмейкъри и уредници на
хазартни игри), съблюдават прецизно всички правила, наложени от закона за хазарт на Република България. Смятаме, че това е очевидно от всички рекламни известия в публичното пространство. Можем изрично да заявим, че в работата си с нас, нашите сътрудници в никакъв случай не са престъпвали морални граници, употребявайки неразрешени средства и способи за постигане до хора или публика, която не е тяхна целева група.

Лицензираните оператори в България, които поддържат българския спорт и българския футбол (а точно 99% от тимовете в професионалния футбол, част от непрофесионалните тимове и организациите за аматьорски футбол), ще бъдат неравнопоставени по отношение на всички задгранични оператори, които от своя страна ще доближават до почитателите посредством „ ПРЯКА " и „ НЕПРЯКА " реклама, в случай че не възбраните излъчването на Шампионска лига, Лига Европа, Англия - Висша лига, Германия - Бундеслига, Испания - Премиера дивисион, Италия - Серия „ А ", което би било много притеснително.

Уважаеми ВНОСИТЕЛИ на ремонти в закона, на какво съображение давате преимущество на задграничните компании за сметка на българските? Вероятно със средствата, които получават от
хазарт, към този момент изброените страни и огромни тимове имат сериозен прогрес в развиването на шампионатите си и в построяването на школите (забранени за реклама, които обаче хазартът финансира под формата на дарения).

Спонсорирането на футбола в България - от
хазартни компании, букмейкъри и лотарии, не е преценент в Европа. Не вършим изключение и ние, като клуб с многочислена аудитория, никога не подценяваме интелекта на своите почитатели и не имаме вяра, че те могат да бъдат подведени от ефирен клип, в който даже не участва зов към залагане, а по атрактивен метод бива показан артикул или услуга. С какво българската публика е по-различна от тази, на която и да е европейска страна, където огромни футболисти носят логата на хазартни компании върху спортните си екипи?

У нас, като клуб с обичаи в Европа, е залегнало вярването, че футболният път на Стария континент е отъпкан и няма потребност занапред да търсим модел, който би ни оказал помощ да се усещаме финансово постоянни и да вървим в вярната посока. Напротив, подобен модел към този момент съществува и от няколко години се ползва у нас, което очевидно подкрепя израстването на българския спорт.

Уважаеми ВНОСИТЕЛИ на поправките в закона, с изключение на всичко друго е хубаво да информирате ползвателите на рекламните известия, а точно нашите почитатели, че
хазартът заплаща следните налози и такси:

- Данък облага
- Корпоративен налог
- Такса виновен
хазарт
- Хазартът не възвръща Данък добавена стойност

Напълно сме наясно, че като заинтригувана страна, някои биха осъдили позицията ни, само че изрично не поддържаме импортираните промени, които са в ущърб на спорта, развиването на клубовете и спортистите. Смятаме, че всяка прекаленост в свободна страна с изявено гражданско общество е неприемлива и безмислена.

От управлението "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР