Ръководството на Централната банка на Турция върна в родината златния

...
Ръководството на Централната банка на Турция върна в родината златния
Коментари Харесай

Турция изтегли златния си запас от САЩ

Ръководството на Централната банка на Турция върна в родината златния ресурс, който по-рано се намираше във Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

По данни на осведомителната организация Trend на предпазване във ФРС на Съединени американски щати са се намирали 220 тона злато на ЦБ на Турция.

При това две други турски банки Ziraat и Vakifbank – също са пристъпили към връщане на своите златни ресурси от Съединени американски щати. Техният съвкупен „ златен актив “ на предпазване в американските финансово-кредитни институции се прави оценка на 95 т.

По данни за март 2018 година запасите на Централната банка на Турция са съставлявали Щатски долар 25,3 милиарда

Аналитиците свързват такова решение с утежняването на връзките сред Анкара и Вашингтон и с проблемите на вътрешния финансов пазар.

Ще напомним, че по-рано Want China Times с позоваване на Duowei News заяви – съгласно аналитиците „ насъбраните от Китай колосални златни запаси разрешават на КНР на срине валутата на Съединени американски щати “. Изданията писаха също, че Русия два пъти е нараснала златните с запаси от 2005 година.

Ще прибавим, че през 2014 година международните икономисти започнаха да бият паника – по този начин The Daily Telegraph със засилено внимание писа: „ Кремъл, употребявайки рухването на цените е изкупил 55 тона от този скъп метал – доста повече, от другите страни “.

Превод: М. Желязкова/pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР