Ръководството на талибаните възнамерява да сформира съвет за управление на

...
Ръководството на талибаните възнамерява да сформира съвет за управление на
Коментари Харесай

Талибаните сформират 12-членен съвет за управление в Афганистан

Ръководството на талибаните има намерение да образува съвет за ръководство на Афганистан с 12-членен състав, в който ще влизат някои представители на предходното държавно управление на страната, оповестява " Foreign Policy ", базирайки се на източници, близки до водачите на придвижването.

Според данните на редакцията тримата най-влиятелни в съвета би трябвало да бъдат водачът на политическото крило на талибаните Абдул Гани Барадар, ръководителят на талибанската военна комисия Мулави Якуб, който е наследник на създателя на придвижването Мохамед Омар, както и полевият пълководец и водач на подривната група „ Мрежа Хакани “ - Сираджудин Хакани.

Както отбелязва изданието, талибаните не желаят да възстановят президентския пост или да издигат подобен на различен, единствен водач на Афганистан. Те имат намерение да предложат някои членове на предходното, подкрепяно от Съединени американски щати държавно управление на Кабул в новия кабинет. По този метод талибаните желаят да основат държавно управление, което да наподобява допустимо най-приобщаващо, с цел да се усилят възможностите за приемане на самопризнание от интернационалната общественост.

Също по този начин талибаните, съгласно източници, близки до Барадар и Якуб, биха желали да видят Ахмад Масуд, наследник на известния полеви пълководец Ахмад Шах Масуд (1953-2001), по прякор Панджшир Лъв, като част от ръководещия съвет. Това обаче е малко евентуално, защото сега Масуд оглавява силите на съпротивата против талибаните, ситуирани в афганистанската провинция Панджшир.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР