Ръководството на Специализираната прокуратура изразява своите притеснения за живота и

...
Ръководството на Специализираната прокуратура изразява своите притеснения за живота и
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Очакваме от МП и МВР мерки за защита на магистратите

Ръководството на Специализираната прокуратура показва своите терзания за живота и независимостта на прокурорите, работещи в институцията, във връзка със зачестилите закани против тях, се споделя в позиция до медиите.

Днес стана ясно, че прокурорът Ангел Кънев, който следи делата против Васил Божков, е бил наблюдаван и заплашван и от година се движи с защита. Вчера той е намерил в кабинета си плик с патрон и писмо със застрашителен текст.

Заплахите са свързани с извършване на служебните отговорности на прокурорите по привличане към отговорност на лицата, които са направили закононарушения, и поддържане на обвиняването по наказателни каузи, се сочи в позицията.

Изразяваме вярата си, че държавните институции в лицето на Министерството на правораздаването и на Министерството на вътрешните работи ще подхващат бързи и съответни ограничения по образуване на отбрана на живота, здравето и независимостта на българските магистрати, които са призвани всекидневно да се борят за справедливостта, се споделя още в посланието.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР