Ръководството на руските въоръжени сили призова хуманитарни организации да евакуират

...
Ръководството на руските въоръжени сили призова хуманитарни организации да евакуират
Коментари Харесай

Русия призова хуманитарни организации да евакуират украински градове

Ръководството на съветските въоръжени сили прикани филантропични организации да изтеглят градове в Източна Украйна, съобщи ДПА.

" Предвид надвисналата пагубна филантропична обстановка на множеството цивилни в Краматорск и Славянск, призоваваме интернационалната общественост, Организация на обединените нации, ОССЕ и Международния комитет на Червения кръст да вземат неотложно всички ограничения за бързата и безвредна евакуация на цивилни от тези градове ", намиращи се под контрола на украинските въоръжени сили, съобщи генерал-полковник Михаил Мизинцев. Той упрекна украинските сили, че употребяват цивилното население на личната си страна като човешки щит.

Според Мизинцев в двата града, считани за опори на украинските отбранителни линии в източната част на страната, остават към 90 000 цивилни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Междувременно украинската основна прокурорка Ирина Венедиктова заяви, че прокуратурата е предявила обвиняване във военно закононарушение на покорен съветски боец, за пръв път от началото на спора, съобщи Асошиейтед прес.

21-годишният сержант Вадин Шишимарин е упрекнат в убийството на невъоръжен 62-годишен граждански, убит, до момента в който карал колело. Убийството е било осъществено в с. Чупахивка, четири дни след началото на военните дейности.

Шишимарин, който е бил част от танков батальон, може да получи затвор до 15 години. Главната прокурорка не посочи по кое време ще стартира процесът.

Главната прокуратура на Украйна е заявявала, че проверява над 10 700 хипотетични военни закононарушения, осъществени от съветски сили и е идентифицирала над 600 обвинени, напомня АП.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пък съобщи, че Русия е най-пряката опасност за международния ред, заради нашествието си в Украйна.

Русия " е през днешния ден най-пряката опасност за международния ред, с варварската си война против Украйна и притеснителния си пакт с Китай ", съобщи Фон дер Лайен в Токио, след среща с японския министър председател Фумио Кишида и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

На срещата на високо ниво сред Европейски Съюз и Япония беше призната и взаимна декларация за основаване на цифрово партньорство, добави председателката на Европейска комисия на взаимната конференция с Шарл Мишел и Фумио Кишида. Това е първото сходно партньорство сред Европейски Съюз и друга страна, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР