Ръководството на руската компания КамАЗ реши да премине изключително към

...
Ръководството на руската компания КамАЗ реши да премине изключително към
Коментари Харесай

КамАЗ ще сглобява камиони само от руски части

Ръководството на съветската компания КамАЗ реши да премине извънредно към вътрешни съставни елементи и възли в производството на типичен камиони. По този метод компанията възнамерява да избегне дефицита на вносни съставни елементи, с който към този момент се сблъска поради глобите на Европейски Съюз. От този месец цялата гама K3 ще премине към съветски аналози - по-специално приказваме за скоростната кутия, моторите и горивната система.

Това изказване направи Дмитрий Леонов, общоприет шеф на търговско-финансовата компания КамАЗ, и всички ръководители на представителствата на концерна получиха публично писмо от него. Леонов означи, че в случай че заводът няма модификации с съветски съставни елементи, ще би трябвало да затвори.

Засега приказваме за класическата линия K3, която се създава със кабина на модела от 70-те години. Линиите K4 и K5 употребяват лицензионни кабини на Mercedes-Benz и на фона на глобите породиха проблеми с тяхното произвеждане, тъй че производителят ще се концентрира върху моделната гама с показател K3.

По-специално, краткотрайно няма да се създават нови камиони КамАЗ с шасита и мотори на Cummins, които се вършат в Съединени американски щати, немски ZF скоростни кутии и горивни системи Bosch, които също се създават в Германия. Поради проблеми с доставката на непознати съставни елементи специалистите чакат спад на производството с 10-15 % през 2022 година

КамАЗ беше първият измежду локалните автомобилни производители, изправен пред съществени наказания от Европейския съюз. По-специално концернът Daimler прекрати съдействието си с компанията, а съветският производител не може да продава своите камиони в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР