Ръководството на Реал Мадрид е подало официална жалба до испанската

...
Ръководството на Реал Мадрид е подало официална жалба до испанската
Коментари Харесай

Реал Мадрид сезира прокуратурата за расизма срещу Винисиус

Ръководството на Реал Мадрид е подало публична тъжба до испанската прокуратура, откакто през вчерашния ден звездата на отбора Винисиус стана жертва на расистки обиди по време на мача с Валенсия от Ла Лига. Бразилският нападател бе обиждан на расистка основа от почитателите на " прилепите " на стадион " Местая ", а след дуела 22-годишният футболист съобщи, че " Ла Лига принадлежи на расисти ".


От Реал оповестиха, че съгласно тях расизмът е " закононарушение от ненавист " и са поискали прокуратурата да " проверява всички обстоятелства към случая и да накаже отговорните ". Според отчета на основния арбитър на мача Рикардо де Бурхос един съответен почитател на Валенсия е скандирал " маймуна, маймуна " към Винисиус. Реферът прекъсна мача за 10 минути след случая, след което възобнови играта.

" Имаме проблем, на първо място би трябвало да разберем, че имаме проблем с расизма, обвързван с образованието и държанието ", разяснява президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

„ Не за първи път, не за втори, нито за трети. Расизмът е обикновено нещо в Ла Лига ", написа Винисиус в Инстаграм. " Първенството счита, че е обикновено, Испанската федерация е на същото мнение и съперниците го окуражават. Лигата едно време принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано Роналдо и Лео Меси, в този момент принадлежи на расисти. Красива страна, която ме приветства и която обичам, само че и такава, която се съгласи да изнесе репутацията на расистка страна на света. Съжалявам за испанците, които не са съгласни с мен, само че през днешния ден, в Бразилия, Испания е позната като страна с расисти. За страдание, за всичко, което се случва всяка седмица, няма метод да го защитя. Примирявам се “, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР