Ръководството на Районен съд – Плевен кани най-учтиво граждани и

...
Ръководството на Районен съд – Плевен кани най-учтиво граждани и
Коментари Харесай

Седмица на отворените врати в Районен съд Плевен

Ръководството на Районен съд – Плевен кани най-учтиво жители и публицисти на осведомителната акция „ Седмица на отворените порти в Районен съд Плевен “, която ще се организира в интервала 18 – 21 април 2023 година във връзка Деня на Конституцията – 16 април.

Част от самодейността ще бъде съчетана с Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, осъществена взаимно от Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието, в която за образователната 2022/2023 година вземат участие възпитаници от седем плевенски учебни заведения.

На 18 април 2023 година от 10:00 ч. ще бъде показана лекция на тематика „ Разделение на управляващите съгласно Конституцията на Република България. Представяне на специалностите арбитър и прокурор “ от арбитър Ана Илиева.

В същия ден, от 14:00 ч., с присъединяване на възпитаници от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, ще бъде разигран привиден правосъден развой по наказателно-правен проблем, с модератор арбитър Чавдар Попов.

На 19 април 2023 година от 10:00 ч. ще бъде показана лекция на тематика „ Наказателно правораздаване. Престъпление /против личността и срещу собствеността/ и нарушаване. Съучастие. Наказателно-отговорни лица. Наказание – разбиране, цел, типове “ от арбитър Димитър Кирилов.

От 10:30 ч. с общителното подпомагане на ОД на Министерство на вътрешните работи Плевен ще бъде показан „ Урок по криминалистика за подрастващи “, като присъстващите ще имат опция да се срещнат с практическата работа на експертите-криминалисти към БНТЛ разкриване и изземване на дактилоскопни следи, работа с фенер с ултравиолетова светлина, лазерна рулетка и други уреди, подпомагащи работата на криминалистите.

На 20 април 2023 година от 10:00 ч. ще бъде показана лекция на тематика „ Наркотиците – лесният метод да изгубиш свободата си. Превенция против използването на наркотични субстанции “ от арбитър Чавдар Попов. От 14:00 ч., с присъединяване на възпитаници от Гимназия с преподаване на непознати езици – Плевен, ще бъде разигран привиден правосъден развой по наказателно-правен проблем, с модератор арбитър Чавдар Попов.

На 21 април 2023 година от 10:00 ч. ще бъде показана лекция на тематика „ Детско правораздаване. Малолетни и малолетни лица – очевидци, жертви и причинители на закононарушение. Домашно принуждение “ от арбитър Ралица Маринска. От 14:00 ч. ще се организира полемика на тематика „ Открито за медиацията “, на която пред заинтригувани лица и медии ще се показа процедурата по медиация като прийом за извънсъдебно разрешаване на разногласия, с присъединяване на посредници, вписани в Единния указател на посредниците към Министерство на правораздаването за област Плевен. Модератор на полемиката ще бъде адв.д-р Юлия Раданова – юрист и посредник, Председател и основател на Института по медиация и ръководство на разногласия – София.

Информация за програмата можете да намерите и на уеб страницата на Районен съд - Плевен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР