Ръководството на радикалните талибани, които завзеха властта в Афганистан, нареди

...
Ръководството на радикалните талибани, които завзеха властта в Афганистан, нареди
Коментари Харесай

Талибаните закриват салоните за красота в Афганистан

Ръководството на радикалните талибани, които завзеха властта в Афганистан, подреди да бъдат закрити салоните за хубост за дами в страната. Това заяви телевизия Al Arabiya, базирайки се на свои източници.

Ръководеното от талибаните краткотрайно държавно управление на Афганистан е определило 10-дневен период за затваряне на салоните за хубост. Твърди се също, че има възбрана девойките да работят в комерсиалните центрове.

Припомняме, че неотдавна талибаните не разрешиха на дамите да посещават университети в Афганистан, предизвиквайки интернационално наказание и обезсърчение измежду младежите в страната.

Министърът на висшето обучение разгласи регресията във вторник, като сподели, че тя ще влезе в силанезабавно.

Забраната в допълнение лимитира образованието на дамите - девойките към този момент са изключени от междинните учебни заведения след завръщането на талибаните предходната година.

„ Излизаме по улиците на Кабул, с цел да надигнем глас против закриването на университетите за девойки.Единство и взаимност на афганистанските дами “, споделиха протестиращи от група, надигнала се против дискриминирането.

Малките демонстрации бяха бързо спрени от талибанските чиновници.

Организацията на обединените народи и няколко страни осъдиха заповедта, която връща Афганистан към първия интервал на ръководство на талибаните, когато девойките не можеха да получат публично обучение.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за Афганистан сподели, че това е „ нов закон, който в допълнение нарушава правото на равно обучение и задълбочава изтриването на дамите от афганистанското общество “.

Съединени американски щати обявиха, че сходен ход ще " идва с последици за талибаните ".

„ Талибаните не могат да чакат да бъдат законен член на интернационалната общественост, до момента в който не зачитат правата на всички в Афганистан “, сподели държавният секретар Антъни Блинкен в изказване.

Студентки описаха пред Би Би си за терзанията си.„ Те унищожиха единствения мост, който можеше да ме свърже с бъдещето ми “, казастудентка от Кабулския университет.

" Как мога да отвръщам? Вярвах, че мога да изучавам и да трансформира бъдещето си или да внеса светлина в живота си, само че те унищожиха очакванията ми. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР