Ръководството на Прокуратурата на Република България поднася своите съболезнования към

...
Ръководството на Прокуратурата на Република България поднася своите съболезнования към
Коментари Харесай

Прокуратурата след смъртта на полицая край Стралджа: Трябват безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя

Ръководството на Прокуратурата на Република България сервира своите съболезнования към околните и сътрудниците на полицейския чиновник, изгубил своя живот при пътнотранспортното произшествие, настъпило в региона сред гр. Стралджа и село Маленово, обл. Ямбол. Във връзка с съдбовния случай Окръжна прокуратура - Ямбол  задържа за период до 72 часа лидер на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване, с което е позволил пътнотранспортно произшествие и е предизвикал гибелта на полицейски чиновник, изпълняващ служебните си отговорности. Обвиняемият е управлявал транспортното средство в пияно положение.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Всички институции, призвани да служат на жителите, би трябвало да подхващат решителни и безкомпромисни ограничения за въздържане убийствата на пътя. Необходима е смяна в законодателството и тежки санкции за пияните и дрогирани водачи.

Главният прокурор внесе експертни оферти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта за закононарушенията по превоза още преди 2 години. Част от законодателните оферти включват увеличение размера на наказванията за този тип действия, в това число при ръководство на МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции да се лишава транспортното средство в интерес на страната, в случай че е благосъстоятелност на дееца.

Прокуратурата на Република България неведнъж е напомняла, че чака реакция от институциите по импортираните оферти за промени на Наказателен кодекс и че всяко закъснение при прилаганите на съответни дейности против закононарушенията по превоза би довело до все по-голям брой на жертвите на пътнотранспортни произшествие.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР