Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официална позиция относно информациите

...
Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официална позиция относно информациите
Коментари Харесай

Пирин излезе с официална позиция за освобождаването на деца от школата

Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с публична позиция по отношение на информациите от последните дни, които гласяха, че деца от школата на клуба са били освобождавани.

" Уважаеми последователи, уважаеми представители на медиите. Във връзка с изкуствено насъбраното в последните дни напрежение към нашия клуб, обвързвано с освобождението на деца от детско-юношеската школа, бихме желали да изразим нашата публична позиция.

След промяната на клубното управление и идването на нашия общоприет спонсор, нашата цел е обвързвана освен със завръщането на представителния тим в елита на българския футбол, а и с цялостното преструктуриране и рационализация на клуба.

Встрани от инфраструктурните и материални усъвършенствания, част от които към този момент са факт, една от главните цели на плана е основаването на Елитна Академия Пирин, чийто тимове да вземат участие в Елитните младежки групи на България. Което също е реалност. От сезон 2020-21 година имаме тимове в Елитните групи във възрастите U15, U17, U19. Процесът на основаването на такива отбори влючва селекция и асортимент на футболисти в избраните възрасти, а както е известно, броят състезатели в един тим е лимитиран. Крайната цел на Елитна Академия Пирин е основаването на професионални футболисти, които в идеалния вид да зареждат с фрагменти представителния ни тим, надяваме се и другите национални тимове на България.

За тази цел ние влагаме финансови средства в база, методология, съвременни технологии, треньорски личен състав, медицински щаб и се стараем изискванията за работа да не отстъпват на най-хубавите в Европа.

Трябва да подчертаем, че както носим отговорността, да бъдем отпред на прочут клуб като Пирин, по този начин носим и отговорността за своите оперативни решения.

Това включва избора на шеф на Елитна Академия Пирин, зад който заставаме изрично и ще му предоставим нужното време, с цел да може да реализира резултатите, които се изискват от него.

На нашия клубен имейл [email protected] получихме покана за среща с родители на освободени деца, планувана за 29.06.2020. Писмото действително е анонимно, подписано е от „ Родители на деца “, което прави отговорът ни на процедура неосъществим. Ние реализираме връзка, заставайки с нашите имена и позиции в клуба.

В тази връзка държим да подчертаем, че заради ангажимент, обвързван с представителния ни тим (в чийто състав за лагера в Албена има 9 юноши на Пирин) президентът Ива Уорън и техническият шеф Греъм Уорън нямат опция да участват на едностранно плануваната от „ Родители на деца “ среща на 29 юни.

Каним родителите на среща в административната постройка на стадион „ Христо Ботев “, на ул. „ Дъбравска “ 1 в четвъртък, 2 юли, от 19:00 ч. Във връзка с противоепидемичните условия на Министерството на здравеопазването срещата е планувана в зала с потенциал от не повече от 10 души.

Не на последно място, ние имаме вяра, че слагането на персонални, самостоятелни ползи на напред във времето и забъркването на Пирин в злободневни интриги би могло да бъде спънка за развиването на клуба, както и да се отрази върху представянето на нашите тимове. Твърде дълго време обичаният на Благоевград отбор страдаше от разцепление. Именно за това желаеме да благодарим на всички, които повярваха в концепцията за развиването на клуба и ни поддържат.

Убедени сме, че единствено дружно и обединени може да допринесем за по-добрите дни на нашия Пирин!

Само Пирин!

Ръководството на

ФК Пирин (Благоевград) "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР