Ръководството на парламентарната група на БСП в лицето на Корнелия

...
Ръководството на парламентарната група на БСП в лицето на Корнелия
Коментари Харесай

Нинова изключи Явор Божанков от групата на БСП

Ръководството на парламентарната група на Българска социалистическа партия в лицето на Корнелия Нинова изключи Явор Божанков от нея и от през днешния ден той ще би трябвало да стане самостоятелен национален фаворит. Действието на Нинова идва след поредното гласоподаване на Божанков " за " неотложно изпращане на оръжия за Украйна и " за " ратификацията на първо четене, касаеща реквизита на самите оръжия, по съглашението сред отбранителните министерства на София и Киев. 

Божанков съобщи неведнъж от трибуната, че единственият агресор в спора е Русия, както и че позицията на левицата за мир в Украйна е неаргументирана и той няма да настъпи, " просто като Путин се плесне по челото и си каже: " по какъв начин не съм се сетил ".

От месеци депутатът се цепи от общопартийните позиции на Столетницата по разнообразни тематики и постоянно е приветстван за опозиционерството си от негови сътрудници от парламентарните групи на Политическа партия и Демократична България. След следващата провокация, отправена от него по отношение на Нинова с несъгласието му за връщането на хартиените бюлетини, той отпътува на аудиенция в Съединени американски щати. 

Божанков не е член на Българска социалистическа партия. Той стана народен представител от така наречен гражданска квота на левицата. 



Думите, които костваха изключването му от парламентарната й група, и които Божанков държеше категорично да се впишат в днешната стенограма от съвещанието, са: 

" Убеден съм в едно и желая да го кажа от тази естрада - Русия няма да завоюва тази война ". 

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР