Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 144

...
Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 144
Коментари Харесай

Отбелязаха 144 години от рождението на Атанас Буров в Горна Оряховица

Ръководството на Община Горна Оряховица почете честването във връзка 144 години от рождението на Атанас Буров в едноименната Професионална гимназия по лека индустрия и стопанска система. На честването за годишнината на известния български финансист, посланик и политик участваха участва кметът инж. Добромир Добрев, общински съветници, общественици, някогашният шеф на учебното заведение и почетен жител на Горна Оряховица Илия Стефанов, учители и възпитаници.

Възпитаници на школото припомниха в резюме мястото на Буров в българската история, като описаха за живота и делото на видния горнооряховчанин.

„До края на годината в Горна Оряховица ще бъде повдигнат монумент на Буров, а предлагането следва да бъде гласувано от общинските съветници“, разгласи пред присъстващите инж. Добромир Добрев.

Пред единствения за в този момент монумент на Атанас Буров в Горна Оряховица, който се намира в двора на учебното заведение, бяха поднесени венци от името на управлението на ПГЛПИ „ Атанас Буров “, от Община Горна Оряховица и от политически партии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР