Ръководството на Областна администрация-Враца проведе работна среща за организационно-техническата подготовка

...
Ръководството на Областна администрация-Враца проведе работна среща за организационно-техническата подготовка
Коментари Харесай

Проведоха работна среща във връзка с предстоящите избори във Враца /снимки/

Ръководството на Областна администрация-Враца организира работна среща за организационно-техническата подготовка на локални избори 2023 с ръководителите и секретарите на ОИК, всички ръководители на териториалните звена, ангажирани в изборния развой - ОД на Министерство на вътрешните работи, РДПБЗН- Враца, областен прокурор, шефа на Търговско дружество „ Народно събрание “ ДАНС-Враца, „ ГРАО “ и „ Информационно обслужване АД “, клон Враца.
Областният шеф Надя Донкинска откри срещата, като приветства всички участници и съобщи, че са поканени представителите на всички институции, виновни за подготовката и осъществяване на изборите, както и ръководителите на Общинските изборни комисии, с оглед дружно да се работи и да се вземат решение организационните и механически въпроси свързани с локалния избор.
Заместник регионалният шеф Николай Николов добави, че Областна администрация – Враца и екипът, който дава отговор за изборите поставя всички старания и ще извърши уговорките си по обезпечаването с бумаги и материали за общините и работата на общинските изборни комисии.
Изказвания направиха представителите на общините и ръководителите на ОИК, като на всички места беше установено доста положително взаимоотношение сред локалната администрация и изборните комисии.
От страна на регионалната дирекция на МВР-Враца и РД ПБЗН-Враца, подчертаваха върху уговорките, които имат по закон, както и работата по сигнали. Създадени са екипи по места, които към този момент работят на терен.
Камен Каменов, областен прокурор акцентира, че и за тези избори има както на национално, по този начин и на регионално равнище, основан щаб за съгласуване на дейностите сред РП- Враца, ОД на МВР-Враца и Търговско дружество „ Народно събрание “ – ДАНС-Враца.
След извършената ползотворна полемика от участниците в работната среща, регионалният шеф, Надя Донкинска заключи, че към сегашния миг подготовката за изборния развой в област Враца върви регулярно по одобрената от ЦИК Хронограма на локалния избор. Предстоят следващи работни срещи в друг формат, само че най-важното е дружно всички да работим и да се поздравим с добре проведени и извършени почтени, безпроблемни и транспарантни локални избори 2023 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР