Ръководството на независимия руски вестник "Новая газета" иска да въоръжи

...
Ръководството на независимия руски вестник "Новая газета" иска да въоръжи
Коментари Харесай

Руски вестник ще въоръжава журналистите си

Ръководството на самостоятелния съветски вестник "Новая газета " желае да въоръжи публицистите си, след нападението на радио "Ехото на Москва ".

"Ако страната не е подготвена да ни отбрани, ще се пазиме сами ", съобщи заместник-главният редактор на вестника Сергей Соколов, представен от ТАСС.

"Когато публицистите са беззащитни пред уличния произвол и нехайството на силите на реда, няма друго решение ", добави той.

В понеделник 32-годишната заместник-главна редакторка на радио "Ехото на Москва " Татяна Фелгенхауер бе ранена с нож в редакцията, евентуално от умствено неустойчив мъж. Тя още е в болница.

Някои публицисти осъдиха "климата на ненавист " против сериозните към властта гласове, който съгласно тях предизвиква сходни набези.



"Новая газета " проверява деликатни тематики - от корупция до присъединяване на съветски бойци във въоръжения спор в Украйна и преследванията на хомосексуални в Чечения.

От основаването на вестника през 1993 година са убити шестима негови чиновници или сътрудници. Най-голям отзив получи убийството на Анна Политковская на 7 октомври 2006 година Тя бе известна с рецензиите си към политиката на Кремъл в Чечения.



"Всеки има право да вземе ограниченията за сигурност, които счита за нужни, стига те да съблюдават настоящите закони ", съобщи на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР