Ръководството на Националната хокейна лига продължи периода на карантина заради

...
Ръководството на Националната хокейна лига продължи периода на карантина заради
Коментари Харесай

НХЛ удължи карантината си до 30 април

Ръководството на Националната хокейна лига продължи интервала на карантина поради епидемията от ковид в Северна Америка до 30 април. Редовният сезон в НХЛ беше пресечен на 12 март за неопределен срок поради разрастващата се зараза с Ковид-19 в района. Първоначално самоизолирането беше за две седмици, след което тя беше продължена до 4 април, а в следствие и до 15 април.

" След съвещания с специалисти в региона на медицината, а също по този начин и с представители от профсъюза на играчите в НХЛ, взехме решение да продължим интервала на карантина за играчите, треньорите и личния състав от лигата до 30 април в това число ", се споделя в изказването на управлението на НХЛ.
Комисионерът на лигата Гари Бетман съобщи, че на този стадий няма концепция по кое време ще може да се възобнови сезона, само че акцентира, че с цел да стане това факт, би трябвало да има гаранции за здравето на играчите. Той добави, че когато получат позволение за тренировки от здравните управляващи, тимовете ще се нуждаят от 2-3 седмици за взаимни занимания, след което лигата ще може да рестартира.

Бетман сподели още, че ще прегледат всевъзможни варианти, като не изключи при нужда мачове да се играят без аудитория или в неутрални зали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР