Ръководството на МВР подкрепя справедливите искания на полицаите и мисля,

...
Ръководството на МВР подкрепя справедливите искания на полицаите и мисля,
Коментари Харесай

Кирил Ценкин: Ръководството на МВР подкрепя справедливите искания на полицаите

Ръководството на Министерство на вътрешните работи поддържа справедливите претенции на служителите на реда и мисля, че и държавното управление предходната година сподели, че мисли по този въпрос, откакто отпусна 20 % нарастване на заплатите в бранш „ Сигурност ", сподели в отговор на журналистически въпрос заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин в Благоевград.

Ценкин уточни, че се надява тази " добра процедура " да продължи. Заместник-министърът изрази вяра да продължи и положителната връзка с Министерство на финансите, и при опция да се изпълнят настояванията на синдикатите и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Коментарът Кирил Ценкин направи във връзка със символичния митинг на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, с който те упорстват за промени в плана за Бюджет`23, като бъде планувано най-малко 10 % нарастване на главните заплати. Заместник-министърът на вътрешните работи уточни, че политическото управление на министерството стои зад чиновниците и ще упорства настояванията им да бъдат задоволени.

Кирил Ценкин взе участие през днешния ден в отбелязването на Професионалния празник на Министерство на вътрешните работи (5 юли) в двора на регионалната дирекция на министерството в Благоевград, където бе отслужен водосвет за здраве и бяха положени венци и цветя на паметната плоча на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разгласи на 2 юли, че упорства за смяна в плана на Закона за бюджет на Република България - 2023 година, посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството. Управителният съвет на СФСМВР обявяви протестна подготвеност и приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли 2023 година Тогава от СФСМВР оповестиха, че стартират и подготовка за народен митинг в София, на дата сред първо и второ четене на плана на бюджета, в случай че той остане в същия тип.

Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им, показаха от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми, считат от синдикалната организация.

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец " също упорства за увеличение на средствата за личен състав в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2023 година с не по-малко от 15% и опазване на сумите за прехрана и финансови разноски за ведомството най-малко на равнищата от 2022 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР