Ръководството на МВР днес проведе среща с представители на синдикалните

...
Ръководството на МВР днес проведе среща с представители на синдикалните
Коментари Харесай

Ръководството на МВР се срещна със синдикатите - какви реформи се планират?

Ръководството на Министерство на вътрешните работи през днешния ден организира среща с представители на синдикалните организации. По време на срещата беше показан специфичен разбор и концепциите за промени в министерството. Синдикатите ще имат период от една седмица да показват своите мнения и оферти.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че има потребност от рационализиране в структурите на Министерство на вътрешните работи и оптимизация на фрагментите. По негови думи с измененията министерството ще стане по-адекватна конструкция, без това да тежи на данъкоплатците.

Предвижда се да вземем за пример някои районни ръководства в страната да бъдат преструктурирани в сектори, само че няма да има зактиване на регионални дирекции. Според разбор 10 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната имат потребност от увеличение на щатовете. Всички оферти са разисквани с локалните управления на регионалните дирекции, уточни министърът.

Част от измененията са ориентирани към оптимизация на централната администрация.

" Стабилизира се концепцията противопожарната работа да стане независима държавна организация към Министерския съвет. Искаме тази работа по този начин да бъде окомплектована кадрово и механически, че тя изцяло да отговори на упованията на нашето общество ", сподели още Рашков.

В момента чиновниците в Министерство на вътрешните работи са към 49 000, а в случай че се осъществя планът за изваждането на пожарната от нейната конструкция, те ще намалеят с към 8500.

Кадрови промени в МВР-болница няма да бъдат правени без единодушието на нейното управление, стана ясно от думите на министъра. Той напомни, че има концепция болничното заведение да отиде в структурите на Министерството на здравеопазването, само че акцентира, че настроенията измежду чиновниците в Министерство на вътрешните работи са за оставането на лечебното заведение в настоящето му положение.

По мотив заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, Рашков съобщи, че има увещание от финансовия министър, че все още на актуализация ще бъдат увеличени възнагражденията.

" Ако имаме обновен държавен бюджет, признат в Народното събрание, ще имаме законовата основа за увеличението им ", добави министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР