Ръководството на Международния олимпийски комитет (МОК), разследвал допинговата криза в

...
Ръководството на Международния олимпийски комитет (МОК), разследвал допинговата криза в
Коментари Харесай

Медиите в Русия коментират кого всъщност наказа МОК заради допинга

Ръководството на Международния олимпийски комитет (МОК), разследвал допинговата рецесия в Русия, избра едно от най-суровите, само че въпреки всичко не най-суровото наказване за откритите нарушавания. То в профил от февруарската олимпиада в Пьончан Руския олимпийски комитет, само че позволи тези съветски спортисти, които изпълнят критериите за " непорочност " на МОК, написа " Комерсант ".

Ще им бъде позволено да се показват единствено под неутрално знаме и без да могат да чуят в Република Корея своя народен химн. Интригата е кой ще бъде позволен в Пьончан и ще склонят ли на разновидността без национални знаци съветските управляващи, загатнали към този момент, че в случай че МОК в действителност избере тази мярка, ще откажат въобще присъединяване в олимпийските игри, прибавя вестникът.

При това състояние " Руският олимпийски комитет и всички останали хора от спорта може да реагират както си желаят, само че нещата не ги вземат решение те, взема решение ги нали знаете кой ", разяснява пред " РБК " спортният публицист Евгений Слюсаренко.

Формално съветските управляващи нямат лостове за влияние върху спортистите, които пожелаят да вземат участие в надпреварите под неутрално знаме, акцентира юристът Тимур Хутов. Той напомня " много доста " сходни случаи от историята на спорта и предвижда, че съветските управляващи надали ще вършат пречки - " това може да провокира и правосъдни процеси, и следващия интернационален скандал ".

Решението на МОК съдържа и положителни вести за Русия - не са открити доказателства за държавна поддръжка на допинга в Руската федерация, показва " Взгляд ".

" Комисията на МОК не откри никакви документирани, самостоятелни и безпристрастни доказателства за това, че висшите държавни органи на властта в Русия са подкрепяли или са били осведомени за така наречен допингова система ", цитира онлайн изданието отчет от уеб страницата на МОК.

Според " Ведомости " обаче с решението си да допусне съветските национали на олимпиадата единствено с олимпийския байрак, само че не и с трикольора на Русия, МОК " санкционира преди всичко страната, позволила или най-малкото гледала през просото по какъв начин съветските спортисти всеобщо и редовно употребяват неразрешени препарати ".

От олимпиадата са отстранени точно знаците и представителите на съветската страна - знамето й, химнът, националните знаци по униформите, чиновниците от спортната система. По един или различен метод са осъдени всички публични лица, представлявали Русия като страна на игрите. За знамето и химна се говореше от дълго време, само че в Русия очевидно не са очаквали да бъдат осъдени толкоз съществено точно представители на страната, акцентира всекидневникът.

Русия може да апелира решението на МОК пред Спортния арбитраж в Лозана. На процедура обаче няма време за това. Олимпиадата в Пьончан започва на 9 февруари, отбелязва " Известия ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР