Ръководството на Международния кънки съюз (ISU) похвали България за условията

...
Ръководството на Международния кънки съюз (ISU) похвали България за условията
Коментари Харесай

ISU: Световното в София може да е вдъхновение за нови върхове на българския шорттрек

Ръководството на Международния кънки съюз (ISU) похвали България за изискванията и организацията на международното състезание по шорттрек.

" Спортната конкуренция беше доста вълнуваща. Организацията беше на доста положително равнище - имахме доста положителни условия и доста положително отношение и поддръжка към състезателите и формалните лица. Залата в София е превъзходна. Надявам се, че организирането на това международно състезание ще подтиква хората в България да заобичат още веднъж мощно шорттрека и той да се върне, където беше преди 20 години, когато тук още веднъж се организира международно състезание, само че в друга, по-малка зала. Вярвам, че това може да бъде ново начало за българския шорттрек ", съобщи Трон Еспели - вицепрезидент на Международния кънки съюз.

" Имахте опция да се визиите в най-хубава светлина пред елита на международния шорттрек, да покажете и България пред света на шорттрека, а хората тук да видят най-големите първенци на днешните дни. Наистина имам вяра, че това международно състезание може да се трансформира във ентусиазъм за нови върхове на българския шорттрек ", добави Еспели.
 Снимка 411608
Източник:

Той похвали напъните на трикратната олимпийска медалистка за България в шорттрека Евгения Раданова и след края на кариерата й, и съответно при организирането на международното състезание в София.

" Фантастично е да имаш популярен състезател, който продължава да дава най-хубавото от себе си за спорта, дълго време след края на дейната си кариера. Евгения Раданова в действителност е отличен образец ", сподели Трон Еспели.

Според шефа от Международния кънки съюз България би се справила на високо равнище с организирането на зимни юношески олимпийски игри, за каквито страната ни се готви да кандидатства.

" Ако приказваме за шорттрек, а аз също съм осведомен и с организирането в България и на международното състезание по фигурното пързаляне за юноши и девойки предходната година - страната ви е подготвена да се оправи. Изхождайки от гледната точка на шорттрека и фигурното пързаляне считам, че България би била доста добър хазаин на зимни юношески олимпийски игри ", разяснява Трон Еспели.
 Корейска доминация на международното в София, Холандия измъкна 3 от 10-те трофеи
Корейска доминация на международното в София, Холандия измъкна 3 от 10-те трофеи

Обзор на цялато първенство
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР