Ръководството на МБАЛ-Шумен предприе сливане на отделения и разместването им

...
Ръководството на МБАЛ-Шумен предприе сливане на отделения и разместването им
Коментари Харесай

Оздравяват шуменската болница с обединение на отделения

Ръководството на МБАЛ-Шумен предприе обединение на отделения и разбъркването им в здания за икономии и осъществяване на оздравителна стратегия. Промените са факт с решение на съвета на шефовете на здравното заведение, което се води на два аминистративни адреса в Шумен и Нови пазар.

Първа и Втора хирургия към този момент са слети в Хирургично поделение при цялостно опазване броя на леглата, даже са с 2 повече, сподели болничният началник доктор Атанас Атанасов. Ревматологията към този момент не е в обособена постройка, а се икономисват средства за прехрана, като тя се мести в Първо вътрешно поделение. От Шумен се изнася Фтизиатрията /болни от туберкулоза/ и отива в болничната постройка в град Нови пазар – в тамошното вътрешно поделение, което е част от структурата на Второ вътрешно. Това са единствено част от промените за съкращаване на разноските. Не са освободени медици в трудоспособна възраст, единствено навършили години и стаж за пенсия, което е част от оздравителната стратегия, сподели доктор Атанасов. Персоналът на болничното заведение е 780 души, при 858 м.г. В момента шуменската болница има към 2 млн. лева отговорности, само че са реализирани контракти с снабдители за отстрочване.

Приходите не покриват раеално осъществените разноски и болничното заведение натрупа отговорности, разясняват от управлението. От 2015 година минималната заплата скача 5 пъти, а клиничните пътеки са с цени от 2006 година Само за 2017 година са се събрали 150 000 лева неплатени надлимитни действия и здравното заведение има намерение да заведе дело за тях.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР