Ръководството на Манчестър Юнайтед уволни мениджъра на тима Жозе Моуриньо.

...
Ръководството на Манчестър Юнайтед уволни мениджъра на тима Жозе Моуриньо.
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо

Ръководството на Манчестър Юнайтед уволни мениджъра на отбора Жозе Моуриньо. В последния си мач отпред на " алените дяволи " португалецът записа загуба от огромния противник Ливърпул с 1:3.

" Манчестър Юнайтед се разделя с мениджъра Жозе Моуриньо с неотложен резултат. Клубът би желал да благодари на Жозе за свършената работа по време на престоя му в Манчестър Юнайтед. Желаем му триумф в бъдеще. До края на сезона ще бъде назначен краткотраен ментор, до момента в който клубът търси непрекъснат управител ", се споделя в формалното известие на уеб страницата на " алените дяволи ".

Под управлението на Жозе Моуриньо Манчестър Юнайтед направи най-слабия си старт на сезон във Висшата лига от 28 години насам. Тимът завоюва единствено седем от първите си 17 мача в шампионата и след загубата от Ливърпул в неделя се намира на цели 19 точки от върха в класирането и 11 от четвъртия в подреждането Челси.

55-годишният португалец пое Манчестър Юнайтед през лятото на 2016-та година, като в първия си сезон отпред на клуба завоюва Чарити Шийлд, Лига Европа и Купата на лига. През предишния сезон " алените дяволи " приключиха на второ място във Висшата лига зад първенците Манчестър Сити и доближиха финала на ФА Къп, изгубен от Челси.

Според Скай Спортс досегашният помощник на Жозе Моуриньо и някогашен футболист на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик ще води отбора до края на сезона. Карик има над 400 мача за Манчестър Юнайтед, като завоюва с клуба всички вероятни титли след идването си от Тотнъм през лятото на 2006-та година. Той постави формален завършек на професионалната си кариера в края на предишния сезон, а от началото на този влезе в треньорския щаб на клуба. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР