Ръководството на Лудоогрец поздрави Розова долина за мъжката игра, която

...
Ръководството на Лудоогрец поздрави Розова долина за мъжката игра, която
Коментари Харесай

Лудогорец: Няма как да останем безучастни към расистки провокатори с фенски атрибути на наш опонент в първенството

Ръководството на Лудоогрец поздрави Розова котловина за мъжката игра, която " розите " демонстрираха против първенеца на България във вчерашния мач за Купата на България. Също по този начин разградчани благодариха на управлението на съперника, Община Казанлък и локалната полиция за положителната организация. 

" Орлите " обаче допълниха, че не могат да останат безучастни към проявата на расизъм от почитатели, които са били с атрибути на конкурент шампионата и осъждат техните дейности.
 Играч на Лудогорец се оплака от расизъм в Казанлък Играч на Лудогорец се оплака от расизъм в Казанлък
" Лудогорец осъжда расистките прояви на провокатори в Казанлък

ПФК Лудогорец изрича своите благодарности към сътрудниците си от Розова котловина, управлението на Община Казанлък и локалната полиция за напъните по организацията на вчерашния мач на стадион " Севтополис ". Поздравяваме момчетата от Розова котловина за мъжката и почтена игра и им желаем триумф в преследването на задачите си в шампионата.

Радваме се, че гостуването на Лудогорец в Казанлък провокира подобен огромен интерес измежду локалните последователи. Но няма по какъв начин да останем безучастни към деянията на расизъм по отношение на наши играчи от страна на провокатори с фенски атрибути на наш конкурент в шампионата, част от които бяха арестувани от полицията. Съжаляваме, че прикрити измежду миролюбивите хора на стадиона в Казанлък, те съумяха да покажат същинското си лице и да скапват футболния празник. За наслада обаче сходни " почитатели " са единици. Ние сме щастливи, че стотици деца и последователи от Казанлък и района съумяха да се снимат с любимците си от Лудогорец, както и с легендата Козмин Моци преди и след мача.

ПФК Лудогорец твърдо стои зад своите играчи и поддържа Бернард Текпетей в борбата му против расизма. Грубо осъждаме сходни нетолерантни прояви, които не кореспондират с полезностите на актуалното общество.

Вече 12 години Лудогорец потвърждава, че не прави разлика сред етническа и религиозна принадлежност и поставя неимоверни старания на стадион " Хювефарма Арена " всеки да се усеща спокоен без значение от цвета на кожата си и етноса си ", пишат разградчани на своя уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР