Ръководството на Левски започна да води разговори със своите звезди,

...
Ръководството на Левски започна да води разговори със своите звезди,
Коментари Харесай

Звездите на Левски се оказват от огромна сума в полза на клуба

Ръководството на Левски стартира да води диалози със своите звезди, на които предлага да си понижат заплатите с 50%, научи Sportal.bg. Изпълнителният шеф Павел Колев, спортният шеф на " сините " Ивайло Петков, който през днешния ден навърши 44 години, и Петър Хубчев се срещнаха с част от футболистите им, а с други се чуха по телефона. На този стадий българските футболисти са дали своето единодушие, както и по-голяма част от чужденците, които схващат тежката обстановка в целия свят. Разговорите на ръководителите с останалите играчи ще продължат и на следващия ден.
 Пресконференция на Петър Хубчев @@@

Както е известно, финансовата обстановка на стадион " Георги Аспарухов " е извънредно сложна, откакто клубът остана без генералния си спонсор през януари, а в този момент стопираха и приходите от почитателите, които с пазаруването на абонаментни карти, билети и продукти, както и посредством дарения, вкараха над 1,2 милиона лв. в касите на клуба за по-малко от 45 дни.
 Павел Колев показва публично новия състезателен шеф на Левски Ивайло Петков @@@
След оповестяването на изключително състояние в България на 13 март обаче играчите имат възбрана да упражняват, а шампионата е спряно най-малко до началото до месец май. Павел Колев, който разгласи, че клубът има да изплати 50% от месечните хонорари на играчите си за януари, както и цялата заплата за февруари, предлага на футболистите да си понижат заплатата с 50% в интервала, до момента в който не могат да упражняват пълноценно. В момента, в който обстановката се оправи, те ще стартират да получават и формалната си заплата.

Шефовете на " сините " нямат желание да пипат заплатите на юношите на клуба, които са с най-ниските хонорари в съблекалнята на " Герена ". Ако всичките звезди на Левски понижат двойно заплатите за този интервал, това ще бъде огромна помощ за клуба, защото ще бъдат спестени към 200 хиляди лв. за месец.

Треньорският щаб, който не получава пари от два месеца, също ще си понижи двойно заплатата в интервала, до момента в който не може да извършва своите отговорности на 100%.

Всички това демонстрира огромна обвързаност и съпричастност на треньори и играчи със обстановката на " Герена ", където съществена цел е оцеляването, само че и спечелването на Купата на България, в случай че пандемията премине по-леко през България и бъде възобновено шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР