Ръководството на Левски усилено работи по зимната селекция. Първото попълнение

...
Ръководството на Левски усилено работи по зимната селекция. Първото попълнение
Коментари Харесай

Звездата на Берое ще бъде първото зимно попълнение на Левски

Ръководството на Левски интензивно работи по зимната селекция. Първото попълнение на отбора за пролетния дял на акцията ще бъде Вини Трибуле, оповестява " Тема Спорт ". В момента нападателят е част от Берое. Той има контракт до края на шампионата. И с цел да го имат в редиците си, те ще би трябвало да платят някаква трансферна сума, само че тя никога няма да е огромна. От " Герена " са провели диалози с сътрудниците на футболиста, които са българи. И са прецизирали какви условия ще получи клиента им, с цел да носи екипа на столичани.
 Костов: Отдалечаваме се от челните места, само че ще се оправим
Костов: Отдалечаваме се от челните места, само че ще се оправим

" Абсолютно нищо не ни убягва, защото не сме били надиграни

Вини Трибуле е водещият изпълнител на Берое. Централният нападател има 4 гола в 9 турнирни мача. Освен на върха на офанзивата, той може да работи и на фланга. Роден е на 18 юни 1999 година във Франция, само че има камерунско родословие. Висок се 184 кг и тежи 75 кг. Той няма да заема квота за състезател отвън Европейски Съюз. Вини дойде в Стара Загора в края на есенния дял на сезон 2022/23. През предходната акция означи 3 гола в 14 срещи в шампионата. Трибуле стартира доста мощно сегашната, откакто вкара 4 пъти в 3 дуела - 2 пъти за 2:1 над Пирин, и по един път над Арда (1:0) и Крумовград (1:0).

Треньорът Николай Костов искаше да укрепи офанзивата и през лятото, само че не съумя да го направи. Той разполага единствено с един чист централен нападател - Рикардиньо. Другият подобен в състава - Билал Бари, към този момент повече от година лекува травма.

В миналия трансферен прозорец сините не бяха доста дейни на пазара. Те привлякоха само халфовете Дарлан и Хасими Фадига. И двамата обаче към момента не съумяват да си извоюват статут на твърди титуляри. Николай Костов повече разчита на Дарлан, само че в някои срещи се постанова бразилският отбранителен полузащитник да остава отвън групата поради надвишената квота за играчи отвън Европейския съюз. Очаква се обаче този проблем да отпадне тази седмица, като Цунами получи български паспорт. Фадига бе осъден за снощния конфликт с Лудогорец, като французинът минава за " състезател от ротацията ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР