Ръководството на Левски работи сериозно по разработване на планове за

...
Ръководството на Левски работи сериозно по разработване на планове за
Коментари Харесай

Левски сваля тройно бюджета през новия сезон

Ръководството на Левски работи съществено по създаване на проекти за идващия сезон. На всички е ясно, че бюджетът на клуба няма по какъв начин да остане същият. През 2019 година сините се радваха на 20 милиона лв., обезпечени от боса Васил Божков и компаниите му. Със средствата се плащаха остарели отговорности, вложени бяха над 1,6 милиона лв. в възстановяване въз основата, имаше пари за селекция и привличане на чужденци. Сега обаче обстановката е радикално друга и клубът действа с помощта на почитателите си, както и от дарения.
 14 мача в efbet Лига и пет за Купата на България - това е водещият вид
Ръководството на Левски е решило да свие бюджета три пъти и през сезон 2020/2021 година да се вмести в границите на 7 милиона лв.. На " Герена " желаят разноските да бъдат в границите на 600 000 лв. на месец, колкото сега са единствено заплатите на първия тим. В началото на годината изпълнителният шеф Павел Колев беше декларирал, че " санитарният най-малко " е 1,5 милиона лв. за 30 дни. Последното огромно орязване на разноските беше през лятото на 2015 година, когато собствеността на Левски мина от Тодор Батков в Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Тримата нови притежатели на мажоритарния пакет акции обявиха, че могат да обезпечава по 6 милиона лв. на клуба. Година по-късно дяловете им минаха в Спас Русев и разноските се усилиха. В началото на 2019 година той оставе Левски в ръцете на Васил Божков.
През лятото Левски ще се раздели с огромна част от чужденците. На " Герена " възнамеряват продажбата на Холмар Ейолфсон и Паулиньо. С другите следва анулиране на договорите.
" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР