Ръководството на Левски привлече пети нов футболист през това лято,

...
Ръководството на Левски привлече пети нов футболист през това лято,
Коментари Харесай

Първото българско попълнение на Левски е факт

Ръководството на Левски притегли пети нов футболист през това лято, научи Sportal.bg. Става въпрос за младежкия национал на България Асен Чандъров, който ще играе при " сините " през този сезон, откакто идва от Септември (София). 20-годишният нападателен футболист е първият българин, който идва под управлението на Петър Хубчев, откакто до момента " сините " подписаха с черногорския народен вратар Милан Миятович, аржентинския плеймейкър Франко Мазурек, гръцкия защитник Янис Каргас и австрийския нападател Дени Алар. Той напусна лагера на втородивизионния отбор в Разлог, след което мина медицински прегледи в София, а през днешния ден парафира своя договор.

" Асен самичък избра офертата на Левски. За него имах две предложения от Румъния, както и една от Серия " Б " на Италия, само че той е безапелационен. Не желая да му се меся. Мотивиран е и имам вяра, че ще успее в Левски”, показа притежателят на Септември Румен Чандъров пред Sportal.bg.

Чандъров, който има 70 мача в професионалния футбол и осем гола с екипа на Септември, е играл още в Пирин (Разлог) и Ботев (Пловдив). През последната година записа общо 34 дуела със столичния състав, като вкара и четири гола в тях. 20-годишният Чандъров, който стартира да се занимава с футбол в една от школите в Барселона, е бил в един интервал и младеж и на Левски, преди да премине в школата на ДИТ, която е благосъстоятелност на татко му - Румен. Той дебютира в мъжкия футбол във " В " група през есента на 2015 година, когато изиграва на 8 мача и вкарва два гола за Септември. Дебютира в професионалния футбол с екипа на Пирин (Разлог) напролет на 2015/2016 година, когато едвам на 17 години отбелязва три попадения в 12 мача под управлението на Николай Митов.

През лятото на 2016 година е притеглен от Ботев (Пловдив), само че там изиграва единствено пет срещи през есента, като се завръща във Втора лига с екипа на Септември, където играеше до момента. През пролетта на 2017 година, когато футболистът беше в отлична форма, получи тежка контузия в квалификациите за Евро 2017 с екипа на юношите до 19 години. Той беше главен състезател за селекционера Ангел Стойков при класирането измежду най-хубавите осем отбора на тази възраст в Европа на шампионата в Грузия. Травмата го извади от игра за над половин година, като пропусна европейското състезание, само че и първата половина от сезона в елита, след което имаше потребност от няколко месеца, с цел да се приближи до остарялата си форма, само че предходната година още веднъж си завоюва титулярното място в Септември. Последният му мач с тима обаче няма по какъв начин да го помни с положително. На баража за Първа лига против Арда (0:2), той си изкара червен картон при започване на продължението при резултат 0:0, което се оказа решаващо за крайния резултат, който прати Септември във Втора лига. Така той сигурно няма да е разполагаем на Хубчев за гостуването на Дунав (Русе) на старта на родния хайлайф, защото има да изтърпява наказване от един мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР