Ръководството на Левски официално е заявило пред УЕФА, че ако

...
Ръководството на Левски официално е заявило пред УЕФА, че ако
Коментари Харесай

Левски ще играе на “Васил Левски“ ако стигне до плейофа за групите на ЛК

Ръководството на Левски публично е декларирало пред УЕФА, че в случай че се класира на плейоф в Лига на конференциите, ще семейства против Айнтрахт (Франкфурт) на Националния стадион “Васил Левски ”, а не на стадион “Георги Аспарухов ”, написа Спортал.
Прочетете още
Както е известно, “сините ” преди този момент би трябвало да отстранят Апоел (Беер Шева) в третия прелиминарен кръг на шампионата. Късно нощес столичани приключиха 0:0 при гостуването на израелците, като играчите на Николай Костов несъмнено съжаляват за пропусната опция да победят, защото пропиляха три чисти положения, а в продължението и гредата избави домакините след изстрел на Ивелин Попов.

Реваншът сред Левски и Апоел е на 17-и август на стадион “Георги Аспарухов ”.

Постигнат ли своята цел да отстранят израелците, 26-кратните първенци ще бъдат домакини на 24 август на носителя на Лига Европа за 2022 година на 42-хилядния “Васил Левски ”.

Интересното, че през днешния ден бе последният период, в който от управлението на “сините ” можеше да разгласи възможна смяна на стадиона за плейофа, само че това е сторено публично още преди срещата в Беер Шева.

Така, в случай че Левски успее да стигне до плейофите през този сезон, това ще бъде най-важният им мач в евротурнирите от 2010 година насам, когато за последно влязоха в групите на Лига Европа. Това се случи след тъждество 0:0 при гостуването на АИК (Стокхолм) и триумф след поврат с 2:1 на реванша.

Националният стадион пък не е бил хазаин на мач на Левски от европейските клубни шампионати от 2007 година, когато столичани пропуснаха неповторимата опция да създадат голяма крачка в развиването си, влизайки втори следващ сезон в групите на Шампионската лига. Преди 16 години Левски отстъпи на финландците от Тампере още във втория квалификационен кръг, като позволи две проваляне с 0:1. Второто от тях бе на реванша в София, след което в последвалите 25 семейства Левски постоянно е приемал своите съперници на “Герена ”, както ще бъде и с Апоел другата седмица.

През страхотната за синия клуб 2006 година Левски, който стигна до четвъртфинал в УЕФА и групите на ШЛ, изигра седем мача на “Васил Левски ” в тези два шампионата, пълнейки го съвсем целия в шест от тях - Артмедия, Удинезе, Шалке, Челси, Вердер (Бремен) и Барселона. Единствено в плейофа с Киево половината стадион не бе цялостен.

Желанието на Наско Сираков и компания е, в случай че се стигне до плейоф с германците, доста повече от вероятните 15 000 почитатели на Левски да поддържат тима на стадиона. Капацитетът на “Георги Аспарухов ” е 17 000 фенове, като включително влизат и бранша за посетители, който е към 2000 седящи места. Така отборът с изключение на на доста по-голяма поддръжка ще има неповторима опция и да генерира доста по-големи доходи от билети, което е доста значимо за клуба в този миг.

Все отново обаче момчетата на Костов би трябвало първо да отстранят Апоел, който бе апетитен за любимец в този конфликт, чак по-късно да бъдат правени сметки за възможните мачове с Айнтрахт.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР