Ръководството на Лацио излезе с изявление, в което се казва,

...
Ръководството на Лацио излезе с изявление, в което се казва,
Коментари Харесай

Лацио осъди расистките прояви на свои привърженици

Ръководството на Лацио излезе с изказване, в което се споделя, че клубът ще спомага за издирването на почитатели на тима, обиждали чернокожи играчи по време на гостуването на Лече от 16-ия кръг на италианското състезание (1:2).

По време на мача римски почитатели скандираха обиди на расистка основа против бранителя на Лече Самюел Юмтити и неговия съотборник, нападателя Ламек Банда. Когато почитателите наскърбиха Юмтити в средата на второто полувреме, реферът спря мача за няколко минути и на стадиона бе пуснато известие с молба да спрат виковете.

" Нашият клуб постоянно се е противопоставял на всички форми на расизъм и дискриминация с всички налични средства и е осъществил начинания, ориентирани към намаляване на сходни феномени. Лацио осъжда причинителите на това непоносимо и срамно действие и както постоянно ще окаже оптимално подпомагане на управляващите за разкриването на причинителите. Привържениците на нашия тим не са расисти и не могат да бъдат разпознати с няколко души, които вредят на имиджа на клуба ", се споделя в изказването на формалния уебсайт на Лацио.

Лацио е пети в италианското състезание с 30 точки от 16 мача. Отборът ще играе идващия си мач вкъщи против Емполи на 8 януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР