Ръководството на коалицията ПП-ДБ решава дали да подкрепи кабинета на

...
Ръководството на коалицията ПП-ДБ решава дали да подкрепи кабинета на
Коментари Харесай

Решаваща позиция: ПП-ДБ казва дали ще подкрепи кабинет на Мария Габриел

Ръководството на обединението ПП-ДБ взема решение дали да поддържа кабинета на Мария Габриел.  

Преди връчването на първия изследователски мандат и след среща с претендента на ГЕРБ-СДС в края на предходната седмица, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи, че ще свика управителните органи на партията в търсене на вид за поддръжка на кабинета на Габриел. 

Преди това представителите на обединението бяха безапелационни, че няма да поддържат и да вземат участие в държавно управление с мандата на ГЕРБ.  

Вчера номинираната за министър председател Мария Габриел и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов организираха срещи с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, които в началото поддържаха предлагането на Габриел за експертно държавно управление за период от една година.  

Движение за права и свободи изиска от ГЕРБ " брюкселски " състав на проектокабинет и даде поръчка, че би подкрепило сходна структура. Българска социалистическа партия първо разгласи, че стартира вътрешнопартиен референдум за възможна поддръжка за кабинет с първия мандат, само че няколко часа по-късно партията публично се отдръпна от договарянията. От Има Такъв Народ оповестиха, че безусловна поддръжка няма да дадат. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР