Ръководството на Израел в рамките на договореностите с Русия признава

...
Ръководството на Израел в рамките на договореностите с Русия признава
Коментари Харесай

Израел признава контрола на Дамаск върху южна Сирия

Ръководството на Израел в границите на договореностите с Русия признава контрола на сирийските управляващи върху териториите в южна Сирия, написа в. „ Вашингтон пост”, представен от БГНЕС.

Според източници, на които той се базира, тези договорености са бири постигани сред президента Владимир Путин и премиера Бенямин Нетаняху седмица преди срещата Путин-Тръмп в Хелзинки. Според договореностите еврейската страна стартира работа по отдалечаването на израелските и сирийските войски в региона, в който би трябвало да се намират наблюдаващи на Организация на обединените нации. „ В подмяна Русия ще се контракти с Иран да не позволява свои войски на по-малко от 80 км разстояние от границата с Израел. Освен това Москва „ се задължава да не възразява”, в случай че израелските военни нанесат удар против иранските обекти в региона, „ изключително в случай че Иран разположи такива застрашаващи Израел въоръжения като ракети със стратегическо предопределение или зенитни системи.”
Вестникът акцентира, че Доналд Тръмп може да е подкрепил договорка на срещата си с Путин. Но неговите източници във вашингтонската администрация признават, че не могат да подсигуряват това, тъй като американският президент не е показа всички детайлности от договарянията с съветския президент. Както отбелязва вестникът, една от причинихте за договореностите е, че Вашингтон „ даде ясно да се разбере, че няма да нахлува в южна Сирия”, а „ Тръмп съобщи, че неговият приоритет е изтеглянето на американските войски " от арабската република.
Доналд Тръмп съобщи във вторник, че Съединени американски щати, Израел и Русия задействат деен развой на тристранни договаряния за Сирия и гарантиране сигурността на еврейската страна. На конференцията с Тръмп в Хелзинки съветският президент съобщи, че Москва е заинтригувана в обезпечаване на мира в региона на Голанските височини и сигурността на Израел. Той съобщи, че след разгрома на терористите в югозападна Сирия (или южната зона за деескалация) ситуацията на Голанските височини „ би трябвало да бъде приведено в цялостно сходство със съглашението от 1974 година за отдалечаване на израелските и сирийските войски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР