Ръководството на Хебър (Пазарджик) и старши треньорът Любослав Пенев дадоха

...
Ръководството на Хебър (Пазарджик) и старши треньорът Любослав Пенев дадоха
Коментари Харесай

Любо Пенев: Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да го каже на висок глас

Ръководството на " Хебър " (Пазарджик) и старши треньорът Любослав Пенев дадоха конференция поради тежкото и неразбираемо състояние на клуба, оставен без финансиране от общината. Те заявиха, че оставките им са на масата и могат да си тръгнат когато и да е, само че са загрижени за плана.

А планът стартира да буксува още през предходната година, когато след дълги години на власт кметът Тодор Попов загуби на локалните избори и бе заменен от Петър Куленски, който обаче - най-малко досега по този начин наподобява, не демонстрира същия интерес към спорта, като своя предходник. 

Така на ръба на банкрута е и волейболният клуб, който е измежду най-силните в България, само че разпродаде тима си и ще се бори за оцеляване.

През предходната седмица Куленски разгласи, че общината смъква " всякакво доверие " от управлението на клуба, откакто на Общо събрение Елизар Спасов бе избран отново за началник на Управителния съвет на " Хебър ".

Новият градоначалник се аргументира, че клубът отказал да допусне общината до финансите си и работил непрозрачно. Поради което няма по какъв начин да се харчи публичен запас при такина условия, сподели още Куленски. Така кметството в града ще подкрепя само детско-юношеската школа на клуба, не и професионалният тим.
Любо Пенев: Разглобихме един добре образуван тим
Любослав Пенев пое " Хебър " напролет на предходната година и го избави от изпадане, като не стигна и до бараж. През есента се показа добре, като изхвърли " Левски " от шампионата за националната купа.

" Големи хора сме и си носим глави на раменете. Според мен, казусът не е толкоз сериозен. Може би би трябвало общината и управлението на клуба да има пряк контакт без медиатори. Така безусловно всичко ще бъде изнесено на масата ", стартира Пенев.

В края на м.г. се заприказва, че той ще напусне и даже беше " назначен " от някои медии като треньор на " Спартак " (Варна), само че още е в Пазарджик. През зимната пауза до момента " Хебър " продаде трима играчи, само че това няма да е задоволително, съгласно управата на клуба. 

" Стават 10-11 месеца, откогато съм тук и работя с огромно наслаждение. Когато взех решение да дойда, ми хареса планът и базата - това е една от най-хубавите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този план е в застой. Ръководството поставя страхотни старания да продължи да се движи, само че е очевадно, че би трябвало поддръжка, която да пристигна от общината.

Това, че има нов кмет, значи ли, че не би трябвало да има футболен клуб " Хебър ". Не се оказва помощ на футболния клуб и ние сме принудени да се разделим с трима съществени футболисти. Разглобихме един доста добре образуван тим, който играе добър футбол и резултатите са налице ", продължи Пенев типичния си жанр на изложение и " тоналност ".
 Любослав Пенев. Снимка Българска телеграфна агенция
Бившият №9 прикани " едно положително и стойностно лице на град Пазарджик " да не бъде " затривано ".

" Това не би трябвало да го разрешаваме. Ако някой желае да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на всеослушание ", прикани Любослав Пенев. 

И добави:

" Защо ползата към нашите футболисти идва в този момент? Защо другите клубове циркулират към " Хебър " като лешояди? Нито едно от момчетата не искаше да си върви. Дано да не се постанова да се разделяме с други. “

Той разяснява слуховете за овакантяване по този начин:

" Аз съм всеки ден на подготовка и не преставам да се наемам с работата в " Хебър ". Излишно е да разясня слуховете за мое овакантяване. Спортно-технически подготовката ни върви съвършено, само че не е добре това, което се случва и то въздейства на футболистите. Вярвам, че ще имаме и нови попълнения. “
 Снимката е от предходната година - предходният кмет Тодор Попов, Любослав Пенев и Елизар Спасов. Снимка БТАШефът на управата Елизар Спасов: Кметът да уточни хората, които ще ръководят, и да заповядат
" Причината за тази конференция са внушенията за непрозрачно ръководство, за криене и непредставяне на документи, стартира Спасов, който в предишното работеше и като публицист, в това число като сътрудник в Рим, където живя години наред. - Смея да настоявам, че тимът е една от емблемите на града.

Едва ли има човек в града, който да не се гордее, че " Хебър " победи " Левски ", че резервира мястото си в елита и се управлява от топ-треньор? Неяснотите в връзките ни с общината са редица, двете страни явно имат различия. Въпреки серията срещи, които направихме с кмета и част от неговия екип, останаха неясноти, които желая непосредствено да сложа на масата. "

Той посочи, че месечната прехрана от общината към клуба е 200 000 лв. на месец, само че не е плащана от ноември.

" Извън тази сума беше сумата от 20 хиляди лв., която целево да подкрепя детско-юношеската школа. Тя влиза по обособена сметка. В клуба има над 60 души чиновници. От тази численост футболистите са една дребна част. Класически професионални футболисти са дребна част, тъй като доста от играчите от първия тим са юноши на клуба, чиито заплати са минимални. Включително в тези юноши попада и синът на господин Пенев ", изясни Елизар Спасов.

" Ако общината си беше изпълнявала отговорностите за ноември, декември и януари, клубът нямаше да има потребност да се разделя с най-хубавите си футболисти - да продава Георги Николов и да се раздели с естонския народен вратар, който беше с най-голяма заплата ", посочи Елизар Спасов, визирайки Матвей Игонен. 

Шефът увери, че всички желани документи били предоставени, единственият отвод бил да бъдат копирани, защото са конфиденциални.

" Оставките ни са на масата. Очаквам от кметът Петър Куленски да си откри членове на Управителния съвет и те да заповядат. Да се ангажират с издръжката на клуба и да сложат хора, които съгласно тях ще ръководят по-добре от нас. Не съм се оженил за този клуб, той не е мой.

Той е на Пазарджик, на футболните хора. Ако в мое лице се вижда някакъв препъникамък за бъдещото развиване на " Хебър ", номинирайте новите членове на Управителния съвет. Кажете кои са хората, дайте ги, кажете по кое време и сме подготвени “, съобщи Спасов.

За край той прикани кмета и общинските съветници да бъдат " мъдри ", да сплотяват, не да водят война, да проявят предвидливост, тъй че децата да останат в залите и стадионите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР