Ръководството на ГЕРБ се събра ден след оставката на Цветан

...
Ръководството на ГЕРБ се събра ден след оставката на Цветан
Коментари Харесай

Промените в ГЕРБ: Изпълнителна комисия на мястото на подалия оставка Цветанов

Ръководството на ГЕРБ се събра ден след оставката на Цветан Цветанов от всички основни постове.

В партията предстоят промени, които ще бъдат признати на конгрес на 7 юли. Вчера Цветан Цветанов заяви, че с Борисов говорили за три разновидността за бъдещето му в партията.
Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ Това се е случило след диалог с водача на партията Бойко Борисов, Цветанов остава редови член
„ Той предложи трети вид, аз обаче останах на тези два разновидността и избрах да си тръгна”, съобщи Цветан Цветанов, ГЕРБ.

Днес Бойко Борисов беше безапелационен.

Снимка: bTV

„ Няма трети вид, разновидностите бяха - напуща управителните постове на партията, стопира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в партията като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вид напуща отвсякъде”, сподели Бойко Борисов, министър-председател, ръководител на ГЕРБ.

Снимка: bTV

Според Борисов партията ще се оправи добре с двама заместници – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще има и повече власт за административния секретар – Цветомир Паунов. Днес с изключение на управлението на партията, в централата пристигнаха и регионалните координатори на ГЕРБ.

„ Исках през днешния ден преди да си отида да ги събера и да ги успокоя, че който си е правил работата, да продължи да си я прави. Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия”, добави Борисов.

Не беше подмината и тематиката за ролята на Цветан като досегашен началник на предизборния щаб на фона на задаващите се локални избори.
Борисов: Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее на концертите След оставката на Цветанов, в ГЕРБ ще проработи звено за вътрешен надзор и инспекция на тъжби
„ Не помните ли, аз влязох в избори, когато върших тази партия бях с 90% рейтинг, да бях вързал магаре, щяха да го изберат. Не желаех Веско Маринов да ми пее на концертите, ясно бях споделил по какъв начин да се организира акцията, не се съобразиха на моменти с мене, само че...”, разяснява министър председателят.

Снимка: bTV

И още една рокада: от понеделник публично началник на политическия кабинет ще бъде Деница Желева, а досегашният Румяна Бъчварова отпътува дипломат в Израел.

Снимка: bTV

Вицепремиерът Томислав Дончев няма да е заместник-председател, защото се мисли за разделяне на управителните постове в ГЕРБ. Ще бъде основан и орган за сигнали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР