Ръководството на футболния Черно море излезе с остра позиция срещу

...
Ръководството на футболния Черно море излезе с остра позиция срещу
Коментари Харесай

"Черно море": Колко картона спести съдията на ЦСКА?

Ръководството на футболния " Черно море " излезе с остра позиция против съдията Радослав Гидженов. Той беше основен рефер на срещата от последния кръг на Първа лига против ЦСКА.

" Червените " победиха с 1:0 с попадение на Кайседо в 68-ата минута. Само че от " Черно море " са безапелационни, че съдийската бригада, отпред с Гидженов, е икономисала публични предизвестия за играчи на домакините от стадион " Българска войска ". А критериите са били " странни ".

Снимка: Lap.bg

" Съдията Радослав Гидженов показва чудноват аршин за проявление на картони в дуела от 18-ия кръг на Първа Лига сред тимовете на ЦСКА и " Черно море ". Главният рефер предупреждаваше публично футболистите на двата тима по друг метод, като на моменти разпоредбите на футболната игра като че ли не съществуваха. " Моряците " бяха декорирани в жълто за най-малкото, до момента в който нарушаванията на играчите на домакините бяха подминавани с лекост.

Спестяването на картони във въпросния мач бе очевадно, като на моменти даже накъртващо. Обикновено сме привикнали против " Черно море " да се демонстрират публични предизвестия в обстановки, в които към този момент няма по какъв начин да се спести картон, до момента в който преди този момент и още повече след – всичко остава в графата “невидял”, пишат " моряците ".

Снимка: Lap.bg

Те дават и компилация с моменти от срещата и " някои от фауловете на единствено един футболист на ЦСКА – Тибо Вион, които Гидженов не посмя да декорира в жълто. Може би тъй като трябваше да прати френския футболист под душовете доста преди края на срещата на “Българска армия”, допълват от " Черно море ".

В мача съдията подвигна пет жълти картона още до 36-ата минута, като три от тях бяха за играчи на ЦСКА. В дуела бяха показани общо осем жълти картона - 5 за футболисти на ЦСКА и 3 за играчи на " Черно море ". Статистиката сочи, че осъществените нарушавания са 26 против 24.

Снимка: Lap.bg

Съдиите в шампионата постоянно понасят рецензии, като през есента в тях се включи и министърът на спорта Красен Кралев. Наскоро управлението на БФС смени ръководителя на съдийската комисия и назначи Костадин Гергинов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР