Ръководството на Федерацията по гимнастика на САЩ ще подаде колективна

...
Ръководството на Федерацията по гимнастика на САЩ ще подаде колективна
Коментари Харесай

Ръководството на американската гимнастика подаде колективна оставка

Ръководството на Федерацията по гимнастика на Съединени американски щати ще подаде групова оставка поради гръмкия скандал, обвързван със половото принуждение и издевателството, който беше открит над спортистки. Това заяви пред организация Ройтерс Лесли Кинг, която е член на управителното тяло на централата. " Федерацията по гимнастика на Съединени американски щати ще се подчини на настояването на Олимпийския комитет на страната. Цялото управление, всички хора в управленческите структури, ще подадат оставка- без значение дали са отговорни или почтени, дали са знаели или не са знаели за тези извращения, съобщи още Лесли Кинг.

По-рано през днешния ден Олимпийският комитет на Съединени американски щати съобщи, че ще направи всичко допустимо Федерацията по гимнастика да бъде закрита и разформирована, в случай че всичките 21 индивида в ръководството й не напишат молбите си за овакантяване. До момента петима членове, включително и ръководителят Стив Пени, към този момент са напуснали заеманите длъжности.

Повод за цялото следствие и разтърсващите решения по-късно в спортната гимнастика в Съединени американски щати станаха разкритията, касаещи към този момент някогашният доктор на националния тим Лорънс Насар. Няколко състезателки, включително и някогашни олимпийски шампионки, го упрекнаха в полов тормоз, принуждение, насилствени интимни контакти.

В сряда той научи три от присъдите си, като те са затвор сред 40 и 175 години. Самият той през ноември предходната година призна виновността си, а Олимпийският комитет се самосезира и стартира инспекция на всички случаи, сигнали и недоволства. Също по този начин ще се търси и отговор на въпроса по какъв начин толкоз дълго време закононарушенията на Насар са били защитавани в загадка.
Watch Aly Raisman's powerful speech at the sentencing of serial sexual harasser and former USA gymnastic doctor Larry Nassar.https://t.co/CUZV2BSpB6
— The Shadow League (@ShadowLeagueTSL) January 19, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР