Ръководството на елитния английски футболен отбор Саутхемптън се е обърнало

...
Ръководството на елитния английски футболен отбор Саутхемптън се е обърнало
Коментари Харесай

Саутхемптън подаде жалба срещу феновете на Манчестър Юнайтед

Ръководството на елитния британски футболен тим Саутхемптън се е обърнало към полицията, откакто бранителят Кайл Уокър-Питърс е получил обиди на расистка основа в обществените мрежи след нулевото тъждество с Манчестър Юнайтед в мач от британската Висша лига, игран в неделя, оповестиха от клуба в понеделник.

25-годишният Уокър-Питърс стана обект на нападки в интернет, откакто остро влизане в краката на Алехандро Гарначо от Манчестър Юнайтед докара до травма на 18-годишниото испанско крило и принуди мениджъра Ерик загар Хаг да го размени наложително на почивката. В следствие Гарначо напусна " Олд Трафорд " на патерици, а Тен Хаг удостовери, че играчът е с навехнат гален.

В изказване на управата на Саутхемптън се споделя, че те са " отвратени и разочаровани от държанието на всички тези в интернет, които си разрешават да атакуват играчи поради цвета на кожата им ".

Обидите бяха наказани и от Английската Футболна асоциация и от Висшата лига. От Саутхемптън потвърдиха, че са препратили известията на полицията в Хемпшър и са докладвали за изявленията на админите на обществените платформи.

" Можем единствено да се надяваме, че те най-сетне ще извърнат внимание на това, което продължава да бъде сериозен проблем ", прибавиха от клуба.

Автор: БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР