Ръководството на Донецката народна република (ДНР) и украинската Национална гвардия

...
Ръководството на Донецката народна република (ДНР) и украинската Национална гвардия
Коментари Харесай

Отново неуспешна евакуация в Мариупол

Ръководството на Донецката национална република (ДНР) и украинската Национална армия си размениха взаимни обвинявания за неуспеха да бъде отворен филантропичен кулоар за овакантяване на украинския град Мариупол. Това беше втори опит на страните да провеждат подобен маршрут, съобщи Българска телеграфна агенция.

Телевизионният канал " Украйна 24 " сподели войник от полка " Азов " на Националната армия, който съобщи, че съветските и проруските сили, които са обкръжили пристанищния град, чието население е към 400 000 души, не престават да обстрелват регионите, които е трябвало да бъдат безвредни.

Агенция Интерфакс цитира представител на ДНР, който упрекна украинските сили, че не са спазили лимитираното помирение. Лидерът на ДНР Денис Пушилин съобщи, че контактите сред тях и популацията на Мариупол са извънредно затруднени, а градът е на прага на филантропична злополука. " Липсват вода, храна, лекарства, електрическа енергия, газ. Ситуацията е чудовищна ", съобщи той пред " Россия 1 ".

Само към 300 души са напуснали града, обявиха още от ДНР. Преди това украинските управляващи оповестиха, че имат намерение да изтеглят над 200 000 души от Мариупол.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че съветските сили се готвят да бомбардират третия по величина украински град Одеса и най-важно пристанище.

" Готвят се да бомбардират Одеса. Одеса! Руснаците постоянно са идвали в Одеса. Винаги са чувствали единствено топлота, откровеност. Бомби против Одеса? Артилерия против Одеса? Ракети против Одеса? Това ще е военно закононарушение. Историческо закононарушение ", сподели Зеленски в прочувствено видеообръщение в неделя.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че съветските сили са атакували и разрушили украинската военновъздушна база " Староконстантинов ".

Съединени американски щати договарят с Полша за прехвърлянето на руски изтребители на Украйна в подмяна на Ф-16, оповестяват американските медии.

Служител в Белия дом, поискал анонимност, удостовери, че по този въпрос се организират съвещания с Полша и други страни от НАТО. Резултатът от тях значително зависи от това какви самолети ще могат да предложат Съединени американски щати на Полша в подмяна, написа БиБиСи.

Още преди дни украинският президент Володимир Зеленский изиска бойни самолети съветско произвеждане от източноевропейски страни, защото украинските водачи са подготвени да ръководят такива самолети. България неведнъж отхвърли, че има желание да изпраща такава техника в Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР